Schemerslaap – De Tweelingmysteries, deel 2

Coverafbeelding van: Schemerslaap – De Tweelingmysteries, deel 2

Trefwoord(en)
avontuur
bovennatuurlijk
mysteries

Genre
leesboek

Vanaf
13 jaar

De tweeling Alessia en Alex reist naar een Parijs’ ziekenhuis. Zij vermoeden dat een duistere kracht Olive, een dertienjarig meisje, in een soort schemerslaap houdt, een toestand tussen leven en dood. Een toestand waarvoor de dokters geen verklaring weten. Door hun paranormale gave ontdekt de tweeling deze vreemde kracht. Ze moeten op zoek naar de bron van dat kwaad. Maar dat lijkt niet zo eenvoudig en is evenmin zonder gevaar voor hun eigen leven.

Dit is het tweede avontuur van de paranormaal begaafde tweeling die met hun hoogtechnologische apparatuur en bijzondere gevoeligheid boosaardige entiteiten kan waarnemen die ‘gewone’ mensen niet kunnen aanvoelen.
In het eerste deel werden de personages van Alessia en Alex al uitgebreid geschetst waardoor in dit verhaal de actie al vanaf het begin kan aanvangen. Lezers die het eerste deel niet hebben gelezen, stellen zich mogelijk vragen bij wat de tweeling allemaal kan. Toch kan het verhaal wel apart worden gelezen en vormt het een afgerond geheel.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Alessia of Alex, al naar gelang het uitkomt voor het verhaal. De personages worden realistisch beschreven en de setting is herkenbaar. Ondanks de paranormale zaken waartegen de tweeling strijdt komt het verhaal geloofwaardig over.
Het verhaal leest vlot en de gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op waardoor de lezer geboeid blijft.
Goed voor een tijd ontspannen leesplezier, zonder meer.

Pol Van Damme - augustus 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Nicholas Walker

Uitgeverij
Van Halewyck   


Reeks
De Tweelingmysteries

Jaartal
2017

ISBN
9789461317070

Aantal pagina's
150

Prijs
€14,99