Schatten uit de natuur

Coverafbeelding van: Schatten uit de natuur

Trefwoord(en)
stenen
edelstenen
mineralen
fossielen
schelpen

Genre
informatief

Vanaf
12 jaar

Na een woord vooraf en een inleiding over onze planeet, is het boek opgedeeld in vier grote hoofdstukken: gesteenten – mineralen & edelstenen – fossielen – schelpen. Belangrijke gesteenten of mineralen worden op een dubbele pagina voorgesteld in hun verschillende verschijningsvormen. Foto’s ervan staan afgebeeld met de benaming en enkele specifieke kenmerken. Onderaan elke bladzijde staat een korte uitleg over het gesteente of mineraal en hoe het voorkomt of waarvoor het gebruikt wordt. Verspreid in het boek staan enkele dubbele paginagrote foto’s van een bijzonder landschap. Een woordenlijst, een register en een verantwoording sluiten het boek af.

Dit is geen boek om in één ruk uit te lezen/kijken. Het is meer een catalogus van allerlei gesteenten, mineralen, edelstenen, fossielen en schelpen waarin een verzamelaar zijn vondst kan terugvinden om de juiste benaming te vinden of het ontstaan en gebruik ervan. Het gaat over niet-levende natuur, hoe ze gevormd worden en waar ze terug te vinden zijn.
De teksten onder elke pagina zijn niet altijd even gemakkelijk. Ze zijn soms erg technisch over de samenstelling van een bepaald gesteente of mineraal. Fossielen zijn mee opgenomen omdat het versteende restanten zijn die onder bepaalde omstandigheden zijn ontstaan. Schelpen staan mee in het boek omdat de dieren die ze ontwikkelen ze maken van bepaalde mineralen die in het water aanwezig zijn.
Mooi verzorgde uitgave die een geïnteresseerde verzamelaar zeker kan helpen bij het determineren van gevonden gesteenten, edelstenen, fossielen en schelpen.

Pol Van Damme - maart 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Dan Green

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2017

ISBN
9789025766214

Aantal pagina's
192

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Rock & Gem Book … and Other Treasures of te Natural World

Vertaler(s)
Erik Busser