Schaduwzwart – Spellslinger, deel 2

Coverafbeelding van: Schaduwzwart – Spellslinger, deel 2

Trefwoord(en)
avontuur
zoektochten
magie
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

In hun zwerftocht komen Kellen en Ferius op een avond een geblinddoekt meisje tegen, Seneira. Samen trekken ze naar de woonplaats van Seneira in een streek die niet tot een bepaald land hoort. Er gebeuren vreemde dingen, tot zelfs chantage en moord toe. Kellen moet uitzoeken wat er aan de hand is. Maar hij is een verstoten magiër en zijn magie is erg beperkt. Hoe kan hij de plaag die Schaduwzwart wordt genoemd verhelpen?

Dit is het tweede deel uit de reeks rond de jonge magiër Kellen. Na zijn verbanning uit zijn geboortestreek zwerft hij rond als een vogelvrijverklaarde. Maar al snel wordt zijn pad bepaald door gebeurtenissen buiten zijn wil om.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Kellen, in de ik-vorm. De lezer weet dus niet meer dan wat Kellen ervaart en meemaakt. Door hem leert de lezer ook de andere personages kennen en de omgeving waarin hij terecht komt.
De personages van Kellen, de onzekere, twijfelende magiër met weinig magische krachten, en Ferius, de Agrosi-vrouw die hem helpt en beschermt maar ondoorgrondelijk is, zijn gekend uit het eerste deel. Alsook Reichis, de eigenwijze eekhoornkat. Enkel Kellen kan verstaan wat ze zegt en dat is dikwijls maar goed ook. Het verhaal verloopt chronologisch en leest heel vlot. Mede dankzij de vele korte hoofdstukken die het lezen veraangenamen. De acties volgen elkaar goed op en lange beschrijvingen blijven uit.
Het verhaal vormt een afgerond geheel, maar lezers die het eerste deel niet hebben gelezen, zullen moeilijk wijs raken uit de personages, hun onderlinge relaties en hun vaardigheden.
Vlot lezend verhaal, goed voor een hele tijd leesplezier.

Pol Van Damme - juni 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Sebastien De Castell   

Uitgeverij
Meis & Maas   


Reeks
Spellslinger

Jaartal
2018

ISBN
9789030503668

Aantal pagina's
334

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Shadowblack

Vertaler(s)
Hanneke van Soest