Santa & de Pixies

Coverafbeelding van: Santa & de Pixies

Trefwoord(en)
Kerstmis
kerstman
elfen
geschenken
helpen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

In dit prentenboek vol sfeer lees (en zie) je het verhaal over hoe de oude Claus de Kerstman werd. Hij woonde in het hoge Noorden en maakte in zijn gezellige werkplaats vele cadeautjes voor de kinderen in zijn dorp. Die deelde hij uit op de kortste dag van de winter. En iedereen was blij. Maar snel wisten nog meer kinderen van zijn bestaan af, en stroomden de brieven en wensen van over de hele wereld toe. Claus kon het niet meer alleen aan. Gelukkig waren daar de Pixies om hem te helpen. De groene elfen waren met heel veel en waren bijzonder handig. Ideaal om de taak van Claus tot een goed einde te brengen. Hun vrienden, de rendieren, maakten het werk helemaal af. En zo werd Claus de Kerstman.

Het verhaal leest vlot weg. Hier en daar bezondigt de auteur zich wel aan een overvloed van verkleinwoorden (geschenkjes in schoentjes, de kindjes en hun vriendjes over de hele wereld, …) maar laat dat de (voorlees)pret niet bederven.
Het opvallende van dit prentenboek zijn de afbeeldingen vol sfeer en details. Vanderheyden knutselde voor elke prent minutieuze 3D-decors waarin zij figuren van fimo plaatste. Het geheel oogt wat ouderwets lieflijk en werkt vooral op het ‘oh- en ah-gevoel’, terwijl je blij op zoek gaat naar alle details.
Achteraan licht zij een tip van de sluier van het maakproces hiervan, zoals de houten wijnkistjes uit Colruyt, de sigarenkistjes van haar nonkel Luc, haar kinderen om haar het vele speelgoed te ‘lenen’, enzovoort. En last but not least haar lieve man, Tom Vekemans, voor de fotografie en veel meer.
Een kleurrijk kerst-prentenboek dat vooral de liefhebbers van nostalgie zal bekoren. 

Eric Vanthillo - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Thaïs Vanderheyden   

Illustrator
Thaïs Vanderheyden   

Uitgeverij
De Limonadefabriek   


Jaartal
2021

ISBN
9789463889216

Aantal pagina's
30

Prijs
€18,99