Samen is alles leuker

Coverafbeelding van: Samen is alles leuker

Trefwoord(en)
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Rosie en Robbie zijn vrienden, ook al zijn ze erg verschillend. Rosie is een kleine, sierlijke vogel en Robbie is een sterke bruine beer. Rosie laat Robbie dingen zien die alleen vogels kennen. En Robbie laat Rosie dingen zien die alleen beren kennen. Op een dag neemt Rosie Robbie mee naar de top van een berg om samen naar de zonsondergang te kijken. Robbie heeft nog nooit zoiets moois gezien. Daarna gaat Robbie op zoek naar iets dat net zo mooi is, om aan Rosie te laten zien. Na weken zoeken lukt dat eindelijk. Hij gaat snel naar Rosie en wil dat ze mee komt kijken. Maar Rosie is ongelukkig omdat Robbie zo lang weggebleven is. Wanneer Robbie enthousiast aan de boom schudt van Rosies nest, valt ze uit de boom. Ze schrikt daar zo van dat ze boos wegvliegt. Nu doen ze niets meer samen. Tot Rosie op een dag Robbie eenzaam op de top van de berg ziet zitten. Ze mist hem zo dat ze toch naast hem gaat zitten. Robbie begint te stralen. En wanneer het even later begint te regenen, blijven ze zitten en kijken samen naar het moois dat Robbie gevonden heeft.

Elke vriendschap kan al eens een moeilijk moment hebben. Zo ook bij Rosie en Robin. Het hele verhaal draait dan ook om de onenigheid die er tussen hen voorvalt en hoe het opgelost geraakt. Het is een zeer eenvoudige en duidelijke verhaallijn. Charmant is het grote contrast tussen de twee personages. Dat maakt nog maar eens duidelijk dat vrienden zeer verschillend kunnen zijn. Het probleem in hun vriendschap wordt niet veroorzaakt door een ruzie, maar omdat Robbie iets moois zoekt voor Rosie en haar daardoor te weinig aandacht geeft. Daardoor is Rosie verdrietig, omdat zij niet weet wat Robbie doet. Een misverstand eigenlijk, maar eentje dat snel vergeven wordt als er terug contact is. Want daar draait het ook om: vrienden kunnen elkaar niet missen.
Die overduidelijke boodschap wordt sfeervol in beeld gebracht door zachtgekleurde illustraties die de twee personages tot leven brengen. Robbie is een zachtaardige beer die zeer aaibaar in beeld komt. Zijn vertederende glimlachjes zullen elke lezer ervan overtuigen dat hij de allerbeste vriend is die je je kan voorstellen.
Een warm verhaal over vriendschap.

Mik Ghys - september 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Jonathan Emmett

Illustrator
Polly Noakes   

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2020

ISBN
9789048318285

Aantal pagina's
25

Prijs
€13,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
A Present for Rosie

Vertaler(s)
Ellen Hosmar
Vitataal