Samen hier – Wijs worden uit de wereld

Coverafbeelding van: Samen hier – Wijs worden uit de wereld

Trefwoord(en)
aarde
natuur
milieu
baby’s
mensen

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Oliver Jeffers weet ons telkens te verbazen met originele verhalen die helder en gevoelig zijn en doordrenkt van een lichte humor. Zijn fantasie is eindeloos en zijn ideeën groots en tegelijkertijd klein in de zin van kwetsbaar en poëtisch.
Zo ook met dit prachtige prentenboek, opgedragen aan zijn zoon Harland en geschreven in de eerste twee maanden van diens leven. Dat merk je want het geheel baadt in een sfeer van warme liefde en zorgvuldigheid.
Het kind wordt welkom geheten op onze planeet aarde, die grote bol die door het heelal zweeft. De aarde bestaat uit land en water. Over het land weten we veel, over de zee dat is wat moeilijker. En over de lucht, dat is behoorlijk ingewikkeld. De mensen moet je goed verzorgen. Ze zijn er in alle vormen, maten en kleuren. Maar het zijn allemaal mensen. Dieren idem dito. Overdag doen we dingen en ’s nachts slapen we (liefst). Soms gaat alles langzaam, maar meestal gaat het razendsnel. Gebruik dus je tijd goed, want voor je het weet is het voorbij. Er valt nog steeds genoeg te ontdekken hier op aarde. Dus werk aan de winkel voor de pasgeborene. Voor de aarde moet goed gezorgd worden want we hebben er maar één. En als er nog vragen zijn, papa Jeffers is nooit ver weg. En anders zijn er vele andere mensen die kunnen helpen. Want op de aarde ben je nooit alleen.

Na het (voor)lezen van dit tedere verhaal blijf je achter met een warm gevoel dat vraagt naar nog. Het verhaal, verteld met korte zinnetjes die een vlot tempo hebben, bouwt zich op naar een deugddoend einde. De manier waarop Jeffers naar de wereld kijkt is verwonderlijk en herkenbaar. Zijn insteek is tegelijkertijd groots en klein en breekbaar.
Zijn prenten zijn ware schilderijen vol poëtische schoonheid waarin je overal tekstjes vindt die verklaren of opmerken. Deze tekstjes zijn vaak grappig. De kleuren en taferelen scheppen sferen die je als kijker helemaal inpalmen.
Een ideaal cadeau voor alle pasgeborenen, maar even goed voor ieder ander jong en oud. Want het ontdekken van de aarde en zoveel meer houdt nooit op…

Eric Vanthillo - maart 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Oliver Jeffers   

Illustrator
Oliver Jeffers   

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2018

ISBN
9789026146565

Aantal pagina's
42

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Here we are: Notes for Living on Planet Earth

Vertaler(s)
Marjolein Algera