Samen gaan bouwen – plannen voor onze toekomst

Coverafbeelding van: Samen gaan bouwen – plannen voor onze toekomst

Trefwoord(en)
toekomst
bouwen
vaders
fantasie
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Oliver Jeffers slaagt er steeds in om met veel fantasie een filosofisch thema – dat zowel jong als oud beroert – uit te werken tot een prentenboek vol verbeelding en nog meer verwondering.
Zo ook weer met dit originele werk waarin plannen voor de toekomst worden gesmeed door een volwassen persoon en een kind. Het start met twee paar handen en heel wat goed gereedschap. Een deur waar er nog geen was is een eerste resultaat. Al gauw staat er rond die deur een huis om in thuis te komen. En zo gaat het bouwen aan de toekomst verder. Hoge muren om vijanden buiten te houden maar ook wel een poort om ze binnen te laten. Een toren om het heelal te bekijken en een weg naar de maan. Een onverwoestbare boot en een plek om te schuilen als de moed verloren is. En nog veel meer. Van al dat bouwen worden ze moe en maken ze een vuur. Bij dat vuur houden ze elkaar warm als na de geboorte en zeggen ‘welterusten’ want alles is goed.

Dit is het soort prentenboek dat zich beetje bij beetje laat ontdekken en veel ruimte geeft aan je eigen beleving. Het levert stof tot gesprek en overpeinzing. Daarom laat het je niet los. Het begeestert je en zet je aan tot kijken en zelf verzinnen. Tegelijkertijd is er die lichte humor die je voortdurend fijntjes doet glimlachen.
De kleurrijke prenten vol sfeer zuigen je aandacht op en doen je wegdromen naar situaties die de realiteit overstijgen. Zij balanceren netjes tussen fantasie en herkenning.
De eenvoudige tekst is minimaal en efficiënt. Korte zinnen roepen telkens een wereld op die lichtjes aanleunt bij de poëzie. Maar nog meer bij de verwondering en de gelaagdheid van dubbele betekenissen.
Een heerlijke trip vol verbeelding voor een betere toekomst samen. Een thema dat in deze soms wat bizarre tijden kan tellen! (en deugd doen).

Eric Vanthillo - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Oliver Jeffers   

Illustrator
Oliver Jeffers   

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2021

ISBN
9789026154799

Aantal pagina's
46

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
What We'll Build: Plans for Our Together Future

Vertaler(s)
Mirjam Hoekstra