Sam Schoffel en de zaak van de schildpad

Coverafbeelding van: Sam Schoffel en de zaak van de schildpad

Trefwoord(en)
toneel
detective
lezen
diefstal
dieren

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

In 1989 schreef Paul van Loon het leesboekje ‘Schildpad ontvoerd’. Dit is een bewerking daarvan. Hij herschreef het verhaal in rollen, zodat je het samen kan lezen als een soort toneelstuk op papier.
Het verhaal is eenvoudig: Ben, de schildpad van Floor, is vermist en Sam moet het oplossen. Want Sam(anta) Schoffel is meester speurder. Samen met haar hond Huub gaat zij op onderzoek uit. Er verschijnen allerlei verdachten: de moeder van Floor, H2O de uitvinder, Vera de buurvrouw, enzovoort. Vele personages passeren de revue. Tot eind goed al goed… Maar het einde ontdek je beter zelf in dit eenvoudige samen-leesboek.

Door de veelheid aan personages mist het verhaal diepgang en de vele tussenteksten onderbreken telkens het vlotte dialogenspel.
De taal is eenvoudig op AVI-niveau M4 en dus geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar. De kleine prenten her en der verluchten het geheel.
Tot slot is er ook nog het Sam Schoffel-lied dat je kan meezingen (je kan het beluisteren op de website van Zwijsen). Daar vind je ook een werkblad met opdrachten bij dit leesboekje. 

Eric Vanthillo - januari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Paul van Loon   

Illustrator
Marja Meijer   

Uitgeverij
Zwijsen   


Reeks
AVI-lezen met Paul van Loon – toneellezen

Jaartal
2018

ISBN
9789048735563

Aantal pagina's
64

Prijs
€10,50