Rupsje Nooitgenoeg

Coverafbeelding van: Rupsje Nooitgenoeg

Trefwoord(en)
rupsen
eten
tellen
kleuren
opgroeien

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Voor het eerst verschenen in 1969, inmiddels wereldwijd ruim 50 miljoen exemplaren verkocht en vertaald in meer dan 63 talen: het gulzige Rupsje Nooitgenoeg is een klassieker die generatie na generatie boeit en verblijdt!
Het verscheen reeds in verschillende formaten en versies.
Om deze gouden verjaardag luister bij te zetten, publiceert Gottmer een luxueuze jubileumeditie met linnen rug en glimmende rups op de omslag. 

Wanneer de zon op komt kruipt er een piepklein rupsje uit een ei. Het heeft een reuze honger en vreet zich overal doorheen. Door 1 appel, door 2 peren, door 3 pruimen, … Als het rupsje zijn buik vol heeft gesmuld, is hij een grote, dikke rups geworden. Rups bouwt een huisje voor zichzelf en in deze cocon verandert hij in een mooie vlinder…

Aan deze jubileumeditie is een voorwoord van Eric Carle toegevoegd over het ontstaan van dit boek en een brief van hem waarin hij zijn lees- en kijkpubliek hartelijk dankt.
Bij het boek hoort ook een klein promo-boekje met een kleurprent, een doolhof en een telspelletje.
Een mooie uitgave voor wie nu mag opgroeien met de hongerige rups. En voor wie met veel liefde en plezier eraan terug zal denken.
Op naar de volgende 50 jaar!

Eric Vanthillo - mei 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Eric Carle   

Illustrator
Eric Carle   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2019

ISBN
9789025770754

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The very hungry Caterpillar