Rupsje Nooitgenoeg Pop-up-boek

Coverafbeelding van: Rupsje Nooitgenoeg Pop-up-boek

Trefwoord(en)
rupsen
vlinders
groeien
eten

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

‘Rupsje Nooitgenoeg’ is een gedegen klassieker. Hij werd gecreëerd door Eric Carle in 1969. Vijftig jaar geleden!…
Ondertussen verschenen er tal van versies en werd het vertaald in meer dan 63 talen. Het eenvoudige verhaal blijft jong en oud inspireren.
Op een mooie zondagmorgen kroop uit een eitje een piepklein hongerig rupsje. Het ging op weg om eten te zoeken. Op maandag at hij zich dwars door een appel heen, op dinsdag door 2 peren, op woensdag door 3 pruimen, … Op de volgende zondag was hij een grote dikke rups geworden. Hij bouwde een klein huisje voor zichzelf, een cocon. Daar bleef hij een hele tijd in zitten. En toen, op een zonnige dag…

Deze pop-upversie is een pareltje. Door de uitspringende elementen komt de kleine rups tot leven. Telkens je een pagina opent verschijnt een nieuwe verrassing. En op de laatste pagina vliegt de vlinder op. Verwondering alom!
De kleurrijke prenten in basale kleuren op witte achtergronden komen tegemoet aan het jonge doelpubliek. De pop-ups verstevigen het wow-effect. En de summiere tekst is mooi uitgebalanceerd.
Echt wel een ‘must have’ voor jong en oud (als prentenboek in het hier en nu of als herinnering aan vervlogen tijden toen de rups veel jonger was).

Eric Vanthillo - maart 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Eric Carle   

Illustrator
Eric Carle   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2018

ISBN
9789025770198

Aantal pagina's
10

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Very Hungry Caterpillar