Rupsje Nooitgenoeg – Magneetboek

Coverafbeelding van: Rupsje Nooitgenoeg – Magneetboek

Trefwoord(en)
dieren
vormen
kleuren
spelen

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

In 1969 verscheen de eerste editie van ‘Rupsje Nooitgenoeg’ van de Amerikaanse Eric Carle. Nu, meer dan 50 jaren later, inspireert deze veelvraat nog steeds tal van jonge kinderen over de hele wereld. Het oorspronkelijke prentenboek kreeg vele opvolgers in al even vele varianten: een voelboek, telboeken, kleurboeken, kartonboeken, uitdeelboekjes, en veel meer. Met of zonder pluche rups en meer gadgets of merchandising.
Deze keer hebben de makers er een kartonboek van gemaakt met daarbij 8 afbeeldingen uit het boek als ‘grote magneten voor kleine handjes’. Het boek zelf oogt door zijn specifieke en herkenbare collageprenten als het origineel, maar het wijkt er van af. Je leest nu doorheen de prenten eenvoudige zinnetjes die je tot actie aanzetten: “Zet jij Rupsje Nooitgenoeg op de tak?” “Kun jij het eten vinden dat bij deze vormen hoort?” “Zoek de magneet in de juiste vorm” En meer.
Het is dus ideaal als je het origineel ergens bij de hand hebt, want deze uitgave is minder verhalend. Het is eerder een spel waarbij je kijkt en zoekt, telt, vormen en kleuren herkent, en meer.
De uitgave is verzorgd en aantrekkelijk. De stevige kaft en pagina’s zijn afwasbaar en  ideaal voor grijpgrage peuterhanden en de magneten zitten in een doosje dat een deel van de cover vormt. 

Eric Vanthillo - april 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Eric Carle   

Illustrator
Eric Carle   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2021

ISBN
9789025774240

Aantal pagina's
10

Prijs
€12,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Very Hungry Caterpillar's Magnet Book

Vertaler(s)
J.H. Gever