Ruimtegekte

Coverafbeelding van: Ruimtegekte

Trefwoord(en)
buitenaards leven
avontuur
vaders
humor

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Jesse schaamt zich voor zijn vader. Die gedraagt zich geregeld te opvallend of te gek naar zijn zin. Het ergste is dat zijn vader dat zelfs niet beseft. Na een zoveelste schaamtemoment besluiten Jesses ouders dat hij een weekend moet gaan kamperen met zijn vader. Dat gebeurt in het gezelschap van andere vaders met hun zonen. Al snel gebeurt er weer iets waar Jesse zich om schaamt en hij wil weglopen. Maar dan vertelt zijn vader hem een groot geheim. Hij is een buitenaards wezen dat op aarde neergestort is, 12 jaar geleden. Opeens wordt er veel duidelijk voor Jesse. Maar per ongeluk verraadt hij de aanwezigheid van zijn vader aan buitenaardsen, die hem komen ontvoeren. Jesse zet nu alles op alles om zijn vader terug te krijgen. Want een vader om je over te schamen is nog steeds beter dan helemaal geen vader. Een spannend avontuur begint.

Het boek start bij het neerstorten van een buitenaards voertuig, om dan 12 jaar later te vertellen over Jesse die problemen heeft met zijn overenthousiaste vader. De lezer legt snel de link tussen die twee zaken, waardoor hij al veel meer begrijpt van Jesses vader dan Jesse zelf. Vanaf het moment dat Jesses vader terug opgepikt wordt door de buitenaardsen, start een spannend avontuur dat je meesleurt tot ver in het heelal. De toon van alle gebeurtenissen is luchtig en vlot, het geheel is hilarisch en spannend tegelijk. Een verrassend avontuur vol onverwachte wendingen.
De personages werden goed uitgekozen en raak getypeerd. Vooral de gevoelens van Jesse komen ruim aan bod. Zijn schaamte voor zijn vader zal nooit helemaal verdwijnen, maar hij zal het allemaal beter begrijpen. Vooral het besef dat hij ondanks alles zijn vader graag ziet is een mooie climax. Enkele stripachtige illustraties verluchten het verhaal.
Een hilarisch ruimteavontuur vol vaderliefde.

Mik Ghys - januari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Christopher Edge   

Illustrator
Ben Mantle   

Uitgeverij
Billy Bones   


Jaartal
2020

ISBN
9789463850353

Aantal pagina's
239

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Space Oddity

Vertaler(s)
Mijke van Leersum