Rotkat is jarig

Coverafbeelding van: Rotkat is jarig

Trefwoord(en)
katten
dieren
vriendschap
jarig
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Rotkat heette vroeger Poekie, maar nu leidt hij een stoerder en avontuurlijker leven op een vuilnisbelt. Daar woont hij in zijn kasteel, een oud hondenhok. Vandaag is het een bijzondere dag, want hij is jarig. Deze één-keer-per-jaar-dag wil hij vieren met zijn vrienden. Maar helaas, wat is het  verdacht stil rond zijn kasteel. Zijn beste vriend, Mohammed de meeuw, is er niet. Dus gaat hij op zoek naar zijn andere vrienden: de hond Boef, Mimi de mooie, lieve en verwende huiskat en Sadet de zwerver die in het steegje woont met haar winkelkar. Maar iedereen lijkt verdwenen. En dan begint het ook nog te regenen. Wat een ellendige dag. Maar dan…

Aan dit prettige leesboekje ging ‘Rotkat’ (publicatie 2020) vooraf. Beide boekjes horen thuis in de serie ‘Tijgerlezen’: een serie die ‘gelukkig leren lezen’ voorop stelt. Deze serie is speciaal ontwikkeld voor beginnende lezers en biedt hen spannende of grappige leesboeken met veel illustraties. Ze zijn niet ingedeeld volgens technische leesniveaus, maar ze tonen zich zoals ze zijn: aantrekkelijk en vlot en geschikt om voor te lezen en om zelf te lezen.
Schotveld schrijft inderdaad vlot, je leest het verhaal in één ruk uit. Je voelt nergens de beperking van de technische vereisten, maar je leest een verhaal vol verrassende wendingen en een fijne humor. Zij diept haar personages goed uit en geeft rijkelijk kans aan de emoties om de lezer te raken.
De kleurrijke prenten van Praagman verluchten het geheel gepast. Zij verbeelden het verhaal perfect en prikkelen tegelijkertijd je eigen verbeelding en fantasie.
Tegelijkertijd is er de verzorgde vormgeving door Irma Hornman van Studio Cursief, die het geheel presenteert als een fijn boekje dat prettig in de hand ligt.
Allemaal troeven die samen dit boekje maken tot een gegeerd leesboekje voor beginnende lezers en hen zal stimuleren en motiveren om te lezen. Met veel leesplezier als fijn en dankbaar resultaat.

Eric Vanthillo - september 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Janneke Schotveld   

Illustrator
Milja Praagman   

Uitgeverij
Querido   


Reeks
Tijgerlezen

Jaartal
2022

ISBN
9789045126937

Aantal pagina's
80

Prijs
€14,99