Roofvogels

aanrader Coverafbeelding van: Roofvogels

Trefwoord(en)
vogels
roofdieren

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Na een inleiding en uitleg over wat een roofvogel is, over hun anatomie en eieren, komen er achtentwintig soorten roofvogels aan bod, verdeeld over de verschillende werelddelen. Voor de meeste roofvogels is een dubbele pagina uitgetrokken waarbij een heel gedetailleerde illustratie een blad vult en de informatie op de andere pagina staat, meestal nog aangevuld met kleinere illustraties. Het boek sluit af met een woordenlijst en enige uitleg over de makers van het boek.

Dit informatieve boek over roofvogels is een lust voor het oog. De illustraties zijn tot in de kleinste details nauwkeurig uitgewerkt. Door de witte achtergrond komen de illustraties nog meer tot hun recht. De teksten staan in een fijne zwarte letter en geven duidelijke informatie over de vogel. Een soort identiteitskaart geeft informatie over de lengte, de spanwijdte, het gewicht, de broedplek, het leefgebied en het voedsel. Op een wereldkaartje eronder staat de verspreiding van het dier aangegeven. De verschillende kleuren op de kaart geven aan of het dier er het hele jaar aanwezig is, of enkel in de zomer of de winter. Op die manier krijgt de lezer een duidelijk beeld van elke vogel.
Tussen elk werelddeel staat nog een informatieve kader met extraatjes. Over migratie, thermiek, het nut van roofdieren, tips om roofvogels te zien en kampioenen onder de roofvogels.
Al bij de inleiding komt de passie en de liefde van de makers voor deze vogels naar voren. De informatie over de anatomie en de eieren  zet de lezer aan om zeker verder te lezen en te kijken. Want op de illustraties raakt de lezer niet uitgekeken.
Een prachtige uitgave met schitterende illustraties die vogelliefhebbers absoluut zal bekoren. Een aanrader.

Pol Van Damme - december 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Walter De Raedt

Illustrator
Joris De Raedt   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2023

ISBN
9789401496001

Aantal pagina's
72

Prijs
€27,99