Romeo & Julia

Coverafbeelding van: Romeo & Julia

Trefwoord(en)
theater
toneel
taal
liefde

Genre
hobby

Vanaf
14 jaar

Peter Schoenaerts bewerkte Shakespeare’s ‘Romeo en Julia’ grondig tot een heldere en  vooral eenvoudige én speelbare tekst voor 9 personages. Om te spelen, maar even goed om te lezen in groep.  Het gehele opzet is zo ook gelinkt aan het NT2-onderwijs voor anderstaligen. Zij krijgen hiermee een tekst die inhoudelijk aansluit bij hun leefwereld en leestechnisch even goed past bij hun huidige kennis van het Nederlands. Een nobel doel!
Daarom verdient dit initiatief alle lof: dat naast de voorstelling – gespeeld door ‘Theater van A tot Z’ – ook de tekst verkrijgbaar is in een aantrekkelijk boekje. Met daarin niet alleen het scenario in 22 korte scènes en een pro- en een epiloog, maar ook een korte introductie over het NT2-onderwijs en de didactische aanpak van dit toneelstuk. Na het scenario volgt dan nog helder en meteen bruikbaar lesmateriaal bij het toneelstuk met een voor- en een nabespreking via heldere en concrete doe- en invulopdrachten. Daarna volgt nog een kort hoofdstukje over dramatische expressie in de taalklas. Kortom, een heleboel concrete en inspirerende info om met theater aan de slag te gaan in de taalklas.
Het scenario zelf is helder en leest vlot, ondanks zijn beperkte woordenschat. De auteur weet zelfs de lezer (beperkt) te laten proeven van Shakespeare’s poëzie. Hij focust zich vooral op actie en houdt de lezer ‘bij de les’ door korte zinnetjes die het geheel een goede vaart meegeven.
Een verrassend werkje dat zijn plek meer dan verdient in elke klas waar taal en theater aan de orde zijn!

Eric Vanthillo - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Peter Schoenaerts   
William Shakespeare

Uitgeverij
Boeklyn   


Jaartal
2019

ISBN
9789463882705

Aantal pagina's
99

Prijs
€14,99