Roltrap naar de maan

Coverafbeelding van: Roltrap naar de maan

Trefwoord(en)
muziek
fantasie
poëzie

Genre
liedjesboek

Vanaf
5 jaar

De inhoud van dit boek werd reeds in 1985 uitgegeven als muziekalbum van de Nederlandse popgroep ‘Klein Orkest’. In 1986 wonnen ze er een Edison mee.
Je voelt meteen, als je het boek bekijkt of de cd beluistert, dat zowel tekst als muziek tijdloos zijn en dus met gemak de tand des tijds hebben doorstaan.
De twaalf liedjes variëren tussen fantasie en levenspijnen, tussen doorleefde emoties en puur plezier, tussen absurditeiten en hele realistische voorvallen. De liedteksten op rijm, die lezen als lange verzen, zijn rijk aan humor en laten zich met plezier luidop lezen door hun aanstekelijk ritme.
Inhoudelijk verwonder je jezelf over zoveel verbeeldingskracht: Over een vader die een leugenaar is (of is de zanger het?), over een spin die niets terugzegt, over leuk is raar als je de boel omkeert, over de gevaarlijke kinderverslinder, over vele pogingen om (niet) gezien te worden, over een dromedaris die de dierentuin beu is, enzovoort.
Ook ‘De ballade van de dood’ vind je erin terug, dat in 2008 als prentenboek verscheen en toen bekroond werd met een Zilveren Griffel.
Fienieg siert het geheel op met kleurrijke prenten in haar gekende stijl op maat van het doelpubliek. Deels realistisch, deels met een gezonde fantasie.
De liedjes zelf klinken eigentijds en zijn gevarieerd gearrangeerd. Harrie Jekkers zingt ze met heldere en aangename stem. Een cd om vele keren te beluisteren en na tal van keren lekker mee te zingen.
Een mooi geheel om te beluisteren, te lezen en naar te kijken. Kortom, om lekker in weg te dromen, keer na keer, liedje na liedje. De herkenning zal nooit ver weg zijn.

Eric Vanthillo - november 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Harrie Jekkers
Koos Meinderts   

Illustrator
Annette Fienieg   

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2017

ISBN
9789047624035

Aantal pagina's
42

Prijs
€12,99


Aantal CD's
1

Duurtijd
00:37

Componist
Harrie Jekkers
Leon Smit