Roald Dahl Woordenboek

aanrader Coverafbeelding van: Roald Dahl Woordenboek

Trefwoord(en)
woordenboek

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Dit woordenboek bevat allemaal woorden uit de boeken van Roald Dahl. Echte woorden, zoals reis en weigeren, maar ook en vooral woorden die hij zelf heeft verzonnen. Woorden waar vertaalster Huberte Vriesendorp een Nederlands woord voor bedacht. Zoals de wereldberoemde fropskottelwaardoor je zo’n leuke flitspoppers kunt maken, bijvoorbeeld.
Op de eerste bladzijde staat hoe je dit woordenboek kan gebruiken: net zoals elk ander woordenboek staan de woorden alfabetisch. De zwarte woorden zijn bestaande woorden, de blauwe heeft Dahl zelf uitgevonden. De woorden worden verklaard en er wordt steeds verwezen naar de boeken van Roald Dahl, met een voorbeeldzin, een ‘wist je dat’, een ‘zoek het op’. Bovendien wordt het boek verrijkt met rinkelende rijmen en sprankelende synoniemen. De lezer wordt ook aangemoedigd zelf met woorden te gaan husselen, en wordt hierbij aardig op weg geholpen door de vele voorbeelden in dit boek.
De vele illustraties van Quentin Blake uit de diverse boeken van Dahl frissen en vrolijken dit woordenboek op. Een heerlijk hebbeding voor taalfanaten, Roald Dahladicts en een aanwinst voor alle schoolbibliotheken om de creativiteit van elk kind aan te moedigen. Een aanrader!

Inge Umans - december 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Susan Rennie   

Illustrator
Quentin Blake   

Uitgeverij
Van Dale   


Jaartal
2016

ISBN
9789460773105

Aantal pagina's
287

Prijs
€24,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Oxford Roald Dahl Dictionary

Vertaler(s)
Heidi Aalbrecht   
Pyter Wagenaar   
Huberte Vriesendorp