Rivieren, zeeën en oceanen

Coverafbeelding van: Rivieren, zeeën en oceanen

Trefwoord(en)
water
zee
rivieren
oceanen
natuur

Genre
informatief

Vanaf
5 jaar

Het boek is opgedeeld in vijf grote delen. Zoveel water – zeeën en oceanen – rivieren, meren en watervallen – kanalen, dammen en havens – beroemde waterplekken. Over elk deel worden dan enkele dingen verduidelijkt aan de hand van een grote foto over twee pagina’s, enkele korte teksten onderaan en in de foto. Er volgt ook telkens een vraagje voor de kijkende/luisterende lezer.

Dit is duidelijk een voorleesboek waarbij een leesvaardig persoon de teksten voorleest en het jonge kind door te luisteren en te kijken een beeld krijgt van water over de hele wereld. Na een verklaring over al het water op onze planeet, de kringloop, het verschil tussen zoet, zout en brak water wordt er ingezoomd op de verschillende plaatsen waar water aanwezig is. Uiteraard komen slechts enkele plaatsen aan bod. Al heeft men wel gezocht naar heel spectaculaire plaatsen en foto’s. Ze staan heel ver weg van de wereld van het jonge kind in Vlaanderen of Nederland. Om de aandacht erbij te houden staat er telkens een heel eenvoudige vraag bij een simpele illustratie die het kind kan beantwoorden.
De mooie, grote foto’s en de eenvoudige teksten maken de informatie snel duidelijk voor de jonge kijker/luisteraar. Maar herkenbaar zijn de foto’s niet voor kinderen uit onze streken. Opvallend en bijzonder blijven ze wel.

Pol Van Damme - september 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Mack

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Wondere wereld

Jaartal
2016

ISBN
9789044827415

Aantal pagina's
75

Prijs
€19,95