Rivalen in de arena – Circus Maximus, deel 2

Na haar overwinning in het Circus Maximus is Dido gevlucht naar haar oom in Noord-Afrika, samen met haar paard Porcellus. Maar de keizer laat jacht op haar en het paard maken omdat hij ze als zijn eigendom beschouwt. Ondertussen zijn er ernstige financiële en relationele problemen in haar familie. Lukt het Dido om dit kluwen van problemen en gevaren het hoofd te bieden?

Dit is het tweede deel uit de reeks ‘Circus Maximus’ over de wagenrenster Dido, die zich als jongen moet voordoen om te kunnen deelnemen aan het wagenrennen. Het verhaal is moeilijk apart te lezen, want de lezer heeft dan geen zicht op de gebeurtenissen die voorafgaan aan dit verhaal.
Meer dan in het vorige verhaal spelen hier de familieproblemen een erg belangrijke rol. De auteur wil meer meegeven aan de lezer dan enkel een spannend avonturenverhaal. Familierelaties kunnen soms erg moeilijk liggen en door deze mee in het verhaal te weven, geeft de auteur meer diepgang aan het verhaal.
De vele personages die in het verhaal voorkomen, zowel van mensen als van paarden, vormen gelukkig geen probleem om het verhaal te volgen.
Het verhaal leest vlot en de gebeurtenissen volgen elkaar snel op, wat de lezer geboeid houdt.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Dido, in de ik-vorm. De lezer ervaart de wereld om haar heen door haar ogen. Ook de intriges en dreigingen ziet de lezer zoals Dido ze ervaart. Dido wordt beschreven als een sterk meisje dat heel erg goed weet wat ze wil en er alles aan doet om haar doel te bereiken. Ze laat zich niet overtroeven door mannelijke tegenstanders. Ze is ook een ware paardenfluisteraar en kan omgaan met elk soort paard.
De informatie vooraan in het boek over de verschillende personages en de afbeelding van een renwagen zijn handig tijdens het lezen van het verhaal.
Een spannend ontspannen verhaal dat liefhebbers van paarden, avontuur en het Oude Rome zeker zal kunnen aanspreken.

Pol Van Damme - september 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Annelise Gray   

Uitgeverij
Gottmer   


Reeks
Circus Maximus

Jaartal
2022

ISBN
9789025776459

Aantal pagina's
304

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Circus Maximus. Rivals on the Track

Vertaler(s)
Ans Van der Graaff