Rikki is jarig (vertelplaten)

Coverafbeelding van: Rikki is jarig (vertelplaten)

Trefwoord(en)
jarig
feesten
kamishibai

Genre
vertelplaten

Vanaf
3 jaar

Op zijn verjaardag staat Rikki vroeg op. Na het ontbijt versiert hij samen met mama de woonkamer met vlaggetjes en slingers. Bij de voordeur hangen ze ballonnen. Daarna maken ze deeg voor pannenkoeken. Ongeduldig wacht Rikki op zijn vriendjes die om twee uur mogen komen. Ze brengen allemaal een tekening of knutselwerkje mee. Maar Anni is er niet. Gelukkig heeft mama een briefje van Anni. Rikki moet buiten de blauwe pijlen volgen om haar te vinden. Samen met zijn vriendjes gaat hij haar zoeken en wanneer ze haar gevonden hebben, kunnen ze pannenkoeken gaan eten. Dan komt papa thuis met een verrassing, een speciaal cadeau voor Rikki. Wat een fijne verjaardag.

 

Op een eenvoudige manier wordt het verloop van een verjaardagsdag in beeld gebracht. Of toch zeker de voorbereidingen van een verjaardagsfeest. Eerst alles versieren, dan iets voorbereiden om te eten, en dan ongeduldig wachten. Het feestje zelf verloopt vlot, eerst een spelletje en dan samen pannenkoeken eten. En een verjaardag zou niet volledig zijn als er geen cadeau bijhoorde. Dat mag papa geven, de grote verrassing van de dag. De vrolijke Rikki kent iedereen al uit zijn vorige verhalenboeken. De tekeningen zijn vrolijk, speels en zeer herkenbaar. Geen overbodige details maar wel paginagrote sfeervolle illustraties.

Deze vertelplatenversie maakt het mogelijk om dit verhaal gemakkelijker te vertellen aan een hele groep. De grote prenten zijn sfeervol en duidelijk en tonen alles wat de voorlezer kan lezen op de achterkant van de platen. De vertelplaten op A3 formaat passen in de kamishibai, een houten verteltheatertje, en kunnen al vertellend verschoven worden. Zo kan een groot publiek genieten van het voorgelezen verhaal. Ideaal voor in de klas.

Mik Ghys - april 2011

Zoek op bib.be

Auteur
Guido Van Genechten   

Illustrator
Guido Van Genechten   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
vertelplaten

Jaartal
2011

ISBN
9789044815702

Aantal pagina's
13

Prijs
€25,00