Rikki en de maan

Coverafbeelding van: Rikki en de maan

Trefwoord(en)
raketten
maan
ruimte

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Rikki en zijn papa hebben samen in het geheim een raket gebouwd. Wanneer ze klaar is, zetten ze de raket in de tuin. Nu mag mama ook komen kijken. Ze vindt de raket prachtig en heeft voor Rikki als verrassing een astronautenpak en twee astronautenlaarzen. Nu is Rikki klaar om naar de maan te gaan. Daar heeft papa een goed plan voor. Hij neemt mama en Rikki mee naar de top van een heuvel, waar ze de opkomende volle maan bijna kunnen aanraken. Daar genieten ze samen van lekkere cakejes die mama net gebakken heeft. Maancakejes.

Rikki is helemaal in de ban van de ruimte en de maan. Met de hulp van zijn papa en wat fantasie kan hij zijn dromen waarmaken. Op de schutbladen krijg je mooie illustraties over de maan: vooraan zie je de verschillende maanstanden en achteraan kan je haar baan om de aarde zien. Naast deze informatie is het verhaal van Rikki erg fantasievol. Het blijft voor de lezer onduidelijk of de toekomstige ruimtereis van Rikki een spel is of dat Rikki echt gelooft dat hij naar de maan zal reizen. Dat wordt door de auteur open gelaten, zodat je eigen fantasie het verhaal verder kan aanvullen.
Rikki en zijn ouders zijn bekende figuren, van Rikki weet de lezer dat hij ondernemend en enthousiast is. Dat zie je ook weer in dit verhaal. En zijn ouders steunen hem en gaan mee in zijn fantasiewereld. De speelse en herkenbare illustraties nodigen je samen met de vlotte tekst uit om mee te genieten van Rikki en zijn maanavontuur.
Een speelse voorbereiding op een reis naar de maan.

Mik Ghys - januari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Guido Van Genechten   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2023

ISBN
9789044850826

Aantal pagina's
27

Prijs
€17,95