Rik verhuist

Coverafbeelding van: Rik verhuist

Trefwoord(en)
verhuizen
dagelijks leven
zoekboeken

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Rik en zijn ouders gaan verhuizen. Rik is nieuwsgierig naar het nieuwe huis, dat een tuin heeft met bomen, struiken, veel bloemen en een vijvertje. In het oude huis staan veel spullen die niet mee moeten verhuizen, dus doen Rik en zijn ouders een garageverkoop. Daarna moet er geklust worden in het nieuwe huis en Rik mag nog wat tekenen op het oude behang. Rik moet afscheid nemen van zijn klasgenootjes want hij zal naar een nieuwe school moeten. En dan is het bijna zo ver. Alles wordt ingepakt, ze slapen een laatste keer tussen de rommel in het oude huis en dan komt de verhuiswagen. In het nieuwe huis krijgt alles een plekje en dan moet Rik naar zijn nieuwe school.

Stap voor stap maak je mee wat er allemaal komt kijken bij het verhuizen van Rik en zijn familie. Elke dubbele pagina toont een grote tekening waar zo’n stap duidelijk te zien is. Een korte tekst vertelt duidelijk en eenvoudig wat er zoal gebeurt. Onderaan de pagina’s staan nog inhoudelijke vraagjes over de tekening. En ook enkele zoekopdrachten, zoals 1 spin, 2 vogels en 3 vlinders in een tekening vinden. Natuurlijk is ook Sam de poes er weer bij. Die zit in elke tekening verstopt en moet je dus zoeken.
De kleurrijke, sterk omlijnde figuren en voorwerpen trekken de aandacht, net als de felle kleuren. De expressieve gezichten van Rik en zijn ouders zijn steeds vrolijk, waardoor zelfs verhuizen een vrolijke gebeurtenis wordt. Een ideaal boek om kleuters voor te bereiden op een verhuis.

Mik Ghys - november 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Liesbet Slegers   

Uitgeverij
Standaard Uitgeverij   


Jaartal
2023

ISBN
9789002278853

Aantal pagina's
25

Prijs
€13,99