Rik en zijn papa

Coverafbeelding van: Rik en zijn papa

Trefwoord(en)
zoekboeken
vaders

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Rik is vandaag alleen thuis met zijn papa. Na het ontbijt spelen ze samen tot ze zich in de badkamer gaan klaarmaken.  Daarna hangen ze de was op in de tuin en laden de auto vol met spullen voor het containerpark. Daar mag Rik papa helpen met alles in de juiste bakken te gooien. Op weg naar huis springen ze binnen bij de bakker. Als ze weer thuis zijn ruimen ze nog wat op en gaan dan aan het werk in de moestuin. Tot slot gaan ze nog even wandelen met hun hond Bas.

Rik helpt zijn papa de hele dag en ondertussen kan er ook wat gespeeld worden. Op grote zoekplaten kan je zien wat Rik allemaal doet. Onderaan de pagina’s staan steeds 5 vragen. Nadat je Sam de poes gevonden hebt, die in elke tekening verstopt is, moet je zaken tellen, of de kleur zoeken van een voorwerp of een dier zoeken. Achteraan in het boek vind je de oplossingen voor deze vragen.
De grote illustraties van Rik en zijn papa nodigen uit om te kijken en te zoeken. Je kan er ook veel zaken leren benoemen, zodat woordenschat geoefend kan worden. De illustraties staan vol alledaagse voorwerpen zodat er heel wat te herkennen is.
Een vrolijk zoekboek over het dagelijks leven van een hedendaagse kleuter.

Mik Ghys - maart 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Liesbet Slegers   

Illustrator
Liesbet Slegers   

Uitgeverij
Standaard Uitgeverij   


Jaartal
2019

ISBN
9789002266867

Aantal pagina's
25

Prijs
€12,99