Rik en zijn familie

Coverafbeelding van: Rik en zijn familie

Trefwoord(en)
familie
zoekboeken

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Rik is blij want bij tante Mies is een baby geboren. Samen met mama gaat hij een cadeautje uitkiezen voor de baby. Dat vindt hij wel moeilijk. Daarna gaan ze op babybezoek. Kerem, de broer van de baby, mag het cadeautje openmaken. Ondertussen brengt oom Ahmed lekkers uit de keuken. Daarna gaan Rik en zijn mama op bezoek bij oma. Die is ook heel blij met de baby. Bij het afscheid komen net tante Els en tante Sien met hun kindjes aan. De volgende dag is een verrassingsfeest gepland voor opa. Samen met zijn nichtjes maakt Rik een kroon en slingers voor opa. En daarna is het feest met de hele familie. Gelukkige verjaardag, opa!

Op grote zoekplaten kan je zien wat Rik allemaal doet. Onderaan de pagina’s staan steeds drie vragen. Nadat je Sam de poes en haar drie kleintjes gevonden hebt, die in elke tekening verstopt zijn, moet je zaken tellen en zoeken. Achteraan in het boek vind je de oplossingen voor deze vragen.
De grote illustraties van Rik en zijn familie nodigen uit om te kijken en te zoeken. Je kan er ook veel zaken leren benoemen, zodat woordenschat geoefend kan worden. De illustraties staan vol alledaagse voorwerpen zodat er heel wat te herkennen is. Via de stamboom op de voorlaatste bladzijde kan er verteld worden over ooms, tantes, ouders en grootouders, neven en nichtjes.
Een vrolijk zoekboek over het dagelijks leven en de familie van een hedendaagse kleuter.

Mik Ghys - mei 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Liesbet Slegers   

Uitgeverij
Standaard Uitgeverij   


Jaartal
2022

ISBN
9789002275968

Aantal pagina's
25

Prijs
€13,99