Rik en de winter

Coverafbeelding van: Rik en de winter

Trefwoord(en)
seizoenen
winter
zoekboeken

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Het is winter. Dat vindt Rik fijn, zeker als er sneeuw is. Warme winterkleren zijn belangrijk, vooral om in de tuin eten en drinken voor de vogels te voorzien. Sneeuw is leuk, dan kan Rik sneeuwballen gooien naar papa en samen een sneeuwman maken. Of met vriendjes van een berg glijden met een slee. Schaatsen is spannend en een wintermarkt bezoeken is gezellig. Een kerstboom kiezen is belangrijk maar het allerbeste is ’s avonds gezellig aan de haard zitten terwijl mama een verhaaltje voorleest.

Op elke dubbele pagina staat een grote prent over Riks belevenissen in de winter. Een korte tekst links bovenaan vertelt wat Rik allemaal kan doen en dat vind je allemaal terug in de illustratie. Onder de illustratie staan enkele vraagjes die je kan oplossen door te zoeken in de grote prent. Er moet geteld worden, of kleuren gezocht, en altijd moet Sam de poes gevonden worden. Op de voorlaatste pagina vind je alle antwoorden.
De kleurrijke illustraties zijn duidelijk en zeer eenvoudig. Ze nodigen uit om dingen te benoemen en om op zoek te gaan naar de antwoorden op de vraagjes. De terugkerende zoektocht naar poes Sam zorgt voor een extra uitdaging doorheen het boek.
Een winters prentenboek om samen in te kijken en te zoeken.

Mik Ghys - oktober 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Liesbet Slegers   

Uitgeverij
Standaard Uitgeverij   


Jaartal
2022

ISBN
9789002277535

Aantal pagina's
25

Prijs
€13,99