Rik bij oma en opa

Coverafbeelding van: Rik bij oma en opa

Trefwoord(en)
zoekboeken
grootouders

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Rik gaat een dag naar oma en opa, samen met zijn nichtje Lien. In de tuin helpen ze opa en testen de nieuwe schommel die hij voor hen gemaakt heeft. Daarna fietsen ze samen naar de kinderboerderij. In de speeltuin hebben ze zoveel plezier dat oma daarna de trui van Lien moet wassen en de broek van Rik moet herstellen. Ondertussen verkleden Rik en Lien zich tot ze wafels gaan eten die oma gebakken heeft. Oma maakt een puzzel met Lien terwijl Rik opa plaagt. Gelukkig wil opa daarna nog voorlezen. Na zo’n heerlijke dag knutselen Lien en Rik nog gauw iets in elkaar voor oma en opa.

De dag bij oma en opa is goed gevuld. Er wordt gespeeld, gefietst, geknutseld en voorgelezen. Oma en opa maken tijd voor hun kleinkinderen en die genieten ervan. Al deze belevenissen van Lien en Rik worden verteld in een korte vlotte tekst bovenaan de linkerpagina. De rest van de linker- en rechterpagina wordt ingenomen door een grote kijkprent. Onder de prent staan allerlei vraagjes waarvan de oplossing in de tekening verborgen zit. Een terugkerende vraag is waar Sam de poes zit. Andere vragen gaan over details uit de tekening of er moet geteld worden. Op de laatste twee bladzijden van het boek kan je de oplossingen op deze vragen vinden.
Over Rik zijn al veel zoekboeken verschenen. Telkens opnieuw worden situaties uit de leefwereld van kleuters uitgebreid in beeld gebracht. Na de herkenning van de situaties en het verhaal van de belevenissen van Rik volgt de grote zoektocht. Er valt immers op elke dubbele bladzijde heel wat te ontdekken. Niet alleen de oplossing van de vraagjes zit in de tekeningen, er staan nog veel meer leuke details in zodat er nog heel wat woordenschat geoefend kan worden tijdens het benoemen van al die details.
Een vrolijk en speels zoekboek waarin oma en opa centraal staan.

Mik Ghys - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Liesbet Slegers   

Illustrator
Liesbet Slegers   

Uitgeverij
Standaard Uitgeverij   


Jaartal
2020

ISBN
9789002270376

Aantal pagina's
25

Prijs
€12,99