Rijmsoep

Coverafbeelding van: Rijmsoep

Trefwoord(en)
sprookjes
rijmen
humor
fantasie

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Heruitgaven zijn soms heel erg gewenst! Zeker als de vorige versies uitgeput en nergens meer te verkrijgen zijn. En vooral als het tijdloze verhalen zijn die de tand des tijds met gemak doorstaan. Zoals het nagenoeg hele oeuvre van Roald Dahl, dat dankzij De Fontein een voor een weer in de winkels verschijnt. 

De kaft van het boek verraadt het al:’Pas op, gevaarlijk leesvoer!’. Het bevat een aantal gekende en minder gekende sprookjes en verhalen zoals o.a. ‘De nieuwe kleren van de keizer’, ‘Ali Baba en de veertig rovers’, ‘Hans en Grietje’ en ‘Aladdin en de wonderlamp’ maar dan overgoten met een pittig Roald Dahl sausje. De auteur/meesterverteller zet de sprookjes of kortverhalen op rijm en verzint er grappige wendingen bij. Stuk voor stuk humoristische en verrassende verhalen waarbij de humor misschien niet door alle leeftijden even goed begrepen of gesmaakt zal worden, maar dat kan het leesplezier niet bederven. De sprookjes en verhalen worden afgewisseld door korte nonsensgedichten.
De potloodtekeningen van Quentin Blake stralen dezelfde sfeer uit als de teksten zelf: ze zijn speels, grappig en gevat. Ze bevatten veel emoties zodat ze perfect aanleunen bij de sfeer van de verhalen zelf.
Deze verhalenbundel mag als klassieker zeker niet ontbreken in ieders Roald Dahl-bibliotheek!

Eric Vanthillo - december 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Roald Dahl   

Illustrator
Quentin Blake   

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2018

ISBN
9789026147166

Aantal pagina's
80

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Rhyme Stew

Vertaler(s)
Huberte Vriesendorp