rijk zijn is fijn

Coverafbeelding van: rijk zijn is fijn

Trefwoord(en)
vriendschap
rijk
zoektochten
helpen

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Schildpad Tom vindt op de bodem van de zee een mooie ster, die er duur uit ziet. Hij is blij met zijn vondst want hij denkt dat hij nu rijk kan worden. Nu moet hij uitzoeken wat rijk zijn is en wat hij zou kunnen kopen. Maar Sem de haai weet niet wat rijk zijn is, kan je dat ruiken? Lis de walvis weet het ook niet, die vraagt zich af of je dat kan zien. En de grote krokodil vraagt of rijk zijn een smaak heeft. Zelfs Tuur de grote olifant weet niet wat rijk zijn is en vraagt zich af of je dat kan horen. Maar dan ontmoet Tom Flip de slak. Die weent omdat zijn huisje stuk is. Toms ster past mooi in het gat en zo maakt hij Flip heel gelukkig. Daardoor voelt Tom wat rijk zijn betekent.

De zoektocht van Tom krijgt een mooi einde. Onderweg stelt iedereen een vraag over rijk zijn, of je dat kan ruiken, horen of zien. Tom is dus op zoek naar de betekenis van een woord dat hij wel kent maar niet begrijpt. En zo kan de lezer mee op zoek.
De illustraties in zachte kleuren vertellen duidelijk het verhaal, aangevuld met beknopte tekst op maat van beginnende lezers. Die tekst is heel vlot en eenvoudig, aangepast aan lezers met AVI 2 / M3. De korte woorden en zinnen zitten verwerkt in de tekstballonnen van dit stripverhaal. Samen met de illustraties vormen ze een aantrekkelijk geheel voor beginnende lezers.

Mik Ghys - mei 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Nicolle van den Hurk

Illustrator
Nicolle van den Hurk

Uitgeverij
Zwijsen   


Reeks
AVI-strips

Jaartal
2020

ISBN
9789048737215

Aantal pagina's
27

Prijs
€10,50