Ridder verliefd

Coverafbeelding van: Ridder verliefd

Trefwoord(en)
vriendschap
verliefd
ridders
toneel
lezen

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Sinds 2010 verschijnen de stoere en grappige verhalen van ridder Muis en haar beste vriend Draak als eenvoudige leesboekjes voor 7+ op AVI-niveau M5. Tegelijkertijd heeft ridder Muis bekendheid vergaard op Ketnet waar een animatieserie over haar loopt.
In dit 6de exemplaar in de serie van ‘Muis & Draak – een ongewone vriendschap’ voegden de makers er nog een extra aan toe: een toneeltekst ‘in 3 bedrijven’.
De titel is meteen duidelijk: beide verhalen gaan over verliefdheid.
In het leesverhaal wil Muis verliefd worden. Zij wil de ware vinden. Iemand die stoer is en sterk en slim, maar ook onhandig. Want iemand die goed is in alles, dat vindt zij saai. Liefdesverdriet pakt ze er maar al te graag bij, maar te veel gevoelens daar schrikt ze dan weer voor terug. Want dat is niet stoer. Draak helpt haar zoeken. Hoewel de zoektocht niet eenvoudig is, leidt hij uiteindelijk wel naar de ware… Terwijl die ware haar beste vriend is en niet haar verloofde. Al maar goed, want met een verloofde moet je kussen op de mond…
In de toneeltekst blijkt Prins verliefd te zijn. Maar op wie? En hoe zal hij het haar vertellen? Muis en Draak willen haar helpen. Maar dan wordt duidelijk op wie Prins verliefd is… Fijn dat Draak en Muis zich weten te redden uit deze hachelijke situatie.
Beide teksten zijn vlot geschreven op maat van de prille lezers. Humor en herkenning zijn volop aanwezig.
Het leesverhaal in korte hoofdstukjes biedt voldoende spanning en afwisseling om de lezer bij de les te houden. De toneeltekst biedt je samenleesplezier voor 3. Ook hier zijn spanning en de nodige verwikkelingen voldoende aanwezig om de lezers te prikkelen.
Uren lees- en speelplezier verzekerd met beiden!
Het geheel werd aantrekkelijk geïllustreerd met al even eenvoudige prenten. Pottie tekent figuren met dikke lijnen en kleurt ze in met patronen die lijken op behang- of cadeaupapier. Dit geeft het geheel een speels karakter.
De toneeltekst is zeer duidelijk en aantrekkelijk vormgegeven met de zinnen in zacht gekleurde tekstballonnen en voor elke zin het kopje van wie moet lezen. Helder en zonder overbodige tekst kant en klaar werkzaam.
Een geheel dat niet mag ontbreken in elke bibliotheek voor beginnende lezers. Zowel op school als thuis en eender waar elders.

Eric Vanthillo - mei 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Dirk Nielandt   

Illustrator
Marjolein Pottie

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Reeks
Muis & Draak

Jaartal
2021

ISBN
9789462915572

Aantal pagina's
50

Prijs
€15,99