Ridder Uil

aanrader Coverafbeelding van: Ridder Uil

Trefwoord(en)
ridders
draken
uilen
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Sinds zijn geboorte heeft Uil maar één wens: ridder worden. Het is zijn grote droom. Op een dag worden in het kasteel ridders gezocht. Uil schrijft zich in bij de Ridderschool en wordt tot grote verbazing van zijn familie aangenomen. Hij is een uitstekende leerling, ook al heeft hij moeite met het zware zwaard en schild en heeft hij de gewoonte overdag in slaap te vallen. Maar dat hij ’s nachts goed wakker is, is net zijn sterkte wanneer hij geslaagd is op school. Hij wordt ingedeeld bij de Riddernachtwacht en is blij met zijn taak. Op een nacht hoort hij een vreemd geluid. Dat blijkt een hongerige draak te zijn die hem wil opeten. Maar Uil is dapper en probeert de draak te verleiden met… pizza!

De illustraties in dit verhaal zijn betoverend en indrukwekkend. De kleine uil in zijn harnas, de grote drakenkop in close up, de pizza etende draak: ze zijn magistraal in beeld gebracht en palmen de volledige bladzijde in. Ook het kleurgebruik is fenomenaal. Erg warm van kleuren, zowel overdag als ’s nachts. De personages zijn knap uitgewerkt en de kleine uil steelt de show. Op bijna elke pagina trekt hij alle aandacht naar zich, ook al is hij haast onooglijk klein. Behalve op de pagina waar hij de draak verleid met een pizza. Daar is hij de grote held die het drakenprobleem oplost, daar mag hij een hele pagina in beslag nemen.
Deze kleine uil verovert je hart. Hij slaagt er in zijn dromen waar te maken, ook al lijken ze onmogelijk. Tegelijkertijd is het verhaal erg grappig, want zo’n kleine uil die ridder wordt, dat is toch te gek. Net als de draak die van pizza houdt. Dat maakt dit een heerlijk voorleesverhaal, voor dromers, drakenliefhebbers en voor iedereen die van grappige verhalen houdt. Een aanrader!

Mik Ghys - juni 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Christopher Denise   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2023

ISBN
9789047714606

Aantal pagina's
40

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Knight Owl

Vertaler(s)
Johanna Rijnbergen