Rex wil groot zijn

Coverafbeelding van: Rex wil groot zijn

Trefwoord(en)
dinosaurussen
school
ruzie
moed
groot willen zijn

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Dino Rex wil graag groot zijn. Want als hij met zijn klasgenoten speelt, slaan ze hem altijd over omdat hij te klein is. Rex wordt daar zo kwaad van dat hij de noot die ze als bal gebruiken in stukken bijt. De juf is boos en zijn klasgenoten ook. Daardoor wordt Rex nog kwader en hij loopt weg. Maar wanneer even later de school bedreigd wordt door grote dino’s, jaagt Rex ze weg. Plots vindt iedereen hem erg dapper, waardoor hij wel mee mag spelen.

In de dinoklas komen zaken aan bod die elk kind kan herkennen. Zo draait dit verhaal om uitgesloten worden en groot willen zijn.  Rex laat zien dat je niet groot hoeft te zijn om dapper te zijn.
De tekst is vlot en eenvoudig (AVI 3 / E3) en zeer toegankelijk voor beginnende lezers. De dialogen worden weergegeven met kopjes van de personages voor, zodat je weet wie er aan het woord is. Achteraan krijg je nog een infofiche over de dinosaurus die centraal staat in het verhaal, in dit boekje is dat de Tyrannosaurus Rex. Op de laatste bladzijde staat nog een spelletje, waarbij je woorden uit het verhaal kan verbinden met de juiste tekening.
Een vrolijk leesboekje met dino’s in de hoofdrol.

Mik Ghys - november 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Pierre Gemme   

Illustrator
Jess Pauwels   

Uitgeverij
Bakermat   


Reeks
Dino Klas

Jaartal
2019

ISBN
9789059246881

Aantal pagina's
35

Prijs
€8,50


Vertaald uit
Frans

Originele titel
L’École des Dinos : Tyrex veut être grand

Vertaler(s)
Inge Bergh