Rennen voor je leven – The Time Travellers, deel 1

Coverafbeelding van: Rennen voor je leven – The Time Travellers, deel 1

Trefwoord(en)
tijdreizen
avontuur
Londen

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Alex wordt gekozen voor een geheim en gevaarlijk project. Via een tijdportaal reist hij tweeduizend jaar terug in de tijd, naar het Londen ten tijde van de Romeinen. Als hij slaagt, is hij schatrijk. Hij moet wel een aantal strikte regels opvolgen, anders loopt de missie fataal af.

Het verhaal van Alex doet denken aan de avonturen van Nurdius Maximus. Dat is een  onhandige Romeinse jongen die denkt dat hij een held is en waarbij alles mis loopt. Het verschil met dit verhaal zit hem in het feit dat Alex vanuit het heden wordt teruggestuurd naar die Romeinse tijd. Uiteraard loopt er heel wat fout en moet Alex zijn hachje zien te redden. Meestal doet hij dat door ervandoor te gaan.
Helaas kan dit verhaal niet helemaal overtuigen. De reden waarom Alex terug reist naar het verleden is om te beginnen erg vaag. Daarnaast is er een jongen die absoluut geen vriend is in het heden, die ongewild mee in het verleden belandt. Maar die daar aan Alex verklaart waarom hij doet wat hij doet in het heden. En dat is niet om te lachen. Dit terwijl het verhaal heel luchtig wordt verteld vanuit het standpunt van Alex, in de ik-vorm. De lezer ervaart de gebeurtenissen dus door de ogen van Alex.
Enkele zwart-wit illustraties verluchtigen het boek.
Een vlotlezend avonturenverhaaltje met elkaar snel opvolgende gebeurtenissen, maar zonder veel diepgang.

Pol Van Damme - januari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Caroline Lawrence   

Illustrator
Sara Mulvanny   

Uitgeverij
Leopold   


Reeks
The Time Travelers

Jaartal
2021

ISBN
9789025881481

Aantal pagina's
221

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Time Travel Diaries