Reisbureau Wereldvreemd

Wanner Flick verhuist naar een landelijke gemeente ontdekt ze in het dorp een wat groezelig reisbureau. Het reisbureau Wereldvreemd blijkt echter een erg bijzonder en mysterieus genootschap te bevatten dat haar de kans geeft om vele verschillende werelden te bezoeken door in de juiste koffer te springen.
Samen met de beheerder van het reisbureau, Jonathan, reist Flick naar Vijflichtenstad. Die blijkt in groot gevaar te zijn en Flick is de enige die deze stad – en met uitbreiding ook haar eigen wereld – kan redden. Maar is er wel genoeg tijd?

In dit fantasierijke verhaal reizen de hoofdpersonages naar andere werelden door in een koffer te stappen. Dit doet erg denken aan passages uit enkele films ontsproten aan de Harry Potter-wereld. Ook daarin wordt er vanuit een koffer naar een andere wereld gereisd. In dat opzicht is het verhaal van Reisbureau Wereldvreemd niet origineel. Maar in Reisbureau Wereldvreemd kan je naar honderden verschillende werelden reizen. Waarom enkel Flick dat doet, heeft te maken met het andere hoofdpersonage, Benjamin. Hij vertelt Flick niet alles. Groeit er in het begin een vriendschap tussen beide personages dan krijgt die een flinke knauw als Flick de ware toedracht ontdekt. De echte wereld speelt eigenlijk weinig of geen rol in dit verhaal. Hij is er blijkbaar enkel om Flick soms met weemoed naar terug te laten denken. En blijkbaar wordt ze ook niet erg gemist terwijl ze naar die andere fantasierijke werelden reist. In die andere werelden kan er heel wat dat in realiteit niet kan. In de eerste helft van het boek bedenkt de lezer dan ook wat die werelden betekenen voor de rest van het verhaal. De spanningsboog is er niet erg sterk.
Dat wordt pas in de tweede helft van het boek duidelijk(er). Flick blijkt een bijzondere eigenschap te bezitten die ongelooflijk sterk is, waar ze in eerste instantie niet weet dat ze die heeft. Haar ontsnapping na een ontvoering brengt haar ware kracht naar boven, maar komt in het verhaal nogal chaotisch over.
Het verhaal is een eerste deel want er zijn nog enkele losse elementen die niet afgewerkt zijn.
Een fantasierijk verhaal voor een hele tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - november 2020

Zoek op bib.be

Auteur
L.D. Lapinski   

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2020

ISBN
9789026151347

Aantal pagina's
348

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Strangeworld Travel Agency

Vertaler(s)
Mechteld Jansen