Reis om de wereld in 80 dagen

Londen 1872. De teruggetrokken Phileas Fogg, een rijke heer uit de Londense Society, gaat met een aantal andere heren de weddenschap aan dat hij in 80 dagen rond de wereld kan reizen. Samen met zijn pas aangenomen bediende Passepartout vertrekt hij, zonder veel bagage. Politieagent Fix vindt dit verdacht en zet de achtervolging in.

Dit verhaal is een bewerking van het beroemde verhaal van Jules Verne, aangepast aan de tijd en de doelgroep. Door daarnaast ook af en toe gebruik te maken van de techniek van ‘graphic novel’, waardoor stukken visueel worden ondersteund, is het verhaal nog makkelijker te lezen.
De meeste illustraties zijn in zwart-wit uitgevoerd, maar er zijn ook enkele kleurrijke dubbele-paginagrote illustraties opgenomen.
Het avontuurlijke overheerst in het verhaal en de lezer moet zich ook bewust zijn van de tijd waarin het verhaal zich afspeelt. 150 jaar geleden waren vervoersmogelijkheden en communicatie heel anders dan tegenwoordig.
Toch blijft het werk van Jules Verne overeind en gaat de lezer mee in het verhaal. Achteraan verduidelijkt de auteur waarom ze dit verhaal heeft bewerkt. Ook een woordenlijst verklaart een aantal begrippen.
Een onderhoudend verhaal om jonge lezers met het werk van Jules Verne in contact te brengen.

Pol Van Damme - juli 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Tiny Fisscher   

Illustrator
Juliette de Wit   

Uitgeverij
Volt   


Jaartal
2021

ISBN
9789021424576

Aantal pagina's
218

Prijs
€17,99