Reis naar de maan

aanrader Coverafbeelding van: Reis naar de maan

Trefwoord(en)
ruimtereizen
buitenaardse wezens
kleuren
ontmoetingen
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Stel je voor: je gaat op schooluitstap naar de maan en raakt daar wat afgeleid door de omgeving. Je begint te tekenen en dommelt in. Daardoor mis je het vertrek van de shuttle en blijf je moederziel alleen achter op de maan. In de hoop dat ze snel zullen terugkeren begin je een tekening te maken van de aarde. En plots staan er enkele maanwezens achter je om je tekenkunst te bewonderen. Wanneer je ze een kleurpotlood aanbiedt, beginnen ze enthousiast te tekenen op de rotsen en elkaars buik. Tot de shuttle terugkeert en de wezens allemaal spoorloos verdwijnen. En jij de schuld krijgt van de gekleurde rotsen en ze moet schoonmaken. Wat een avontuur!

Dit heerlijke woordeloze prentenboek neemt je mee op zo’n maanreis. De opbouw van het verhaal gebeurt in grote prenten, zonder tekst. De illustraties vertellen je immers genoeg. De wijdsheid van het maanlandschap en de ruimte komen mooi in beeld. Met dat decor krijg je dan eerst de herkenbaarheid van een schooluitstapje, en wat er kan gebeuren als je niet oplet en je afzondert. Na de ontreddering van het achterlaten volgt de euforie van de kennismaking met de maanwezens. De onverwachte ontdekking van de maanwezens verloopt verrassend goed. Ze zijn immers dol op kleur, iets dat ze niet kennen in hun omgeving want op de maan is alles grijs. Hun enthousiasme over de kleurtjes is aanstekelijk, je leeft helemaal mee met deze ontdekking.
Deze ruimtereis is een fascinerende ervaring. Want de doodgewone schooluitstap verandert in een unieke ervaring, zowel voor de kleine ruimtereiziger als voor de maanwezens. En de lezers natuurlijk.
Een grappig kijkboek over een originele en verrassende schooluitstap. Een aanrader!

Mik Ghys - juli 2020

Zoek op bib.be

Auteur
John Hare   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2020

ISBN
9789401465830

Aantal pagina's
40

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Field Trip to the Moon