Reis door de oudheid

Coverafbeelding van: Reis door de oudheid

Trefwoord(en)
Oude Egypte
Oude Griekenland
Oude Rome

Genre
informatief

Vanaf
10 jaar

Drie grote beschavingen uit de Oudheid komen aan bod. Eerst het Oude Egypte, dan het Oude Griekenland om af te sluiten met het Oude Rome. Van elke beschaving worden een aantal elementen onder de aandacht gebracht. Dit gebeurt telkens op een dubbele pagina. De grote computerafbeeldingen krijgen de meeste plaats. Een aantal korte tekstblokken geven meer uitleg over het onderwerp. Een aantal onderwerpen komen elke keer terug. Onder andere hoe de mensen woonden, welke bijzondere bouwwerken ze verrichtten, hoe ze zich kleedden of waarin ze geloofden. Bij elke beschaving worden nog specifieke onderwerpen naar voren gebracht. Zoals de piramidebouw of het mummificeren bij de Egyptenaren, de Spartaanse opvoeding of opkomst van de democratie in Griekenland en de veroveringen bij de Romeinen. Een verklarende woordenlijst en een index sluiten het boek af.

Mooi verzorgd en uitgewerkt boek dat deze beschavingen in beeld brengt. Want vooral het visuele krijgt erg veel aandacht. De tekstblokken lijken soms willekeurig over het blad verdeeld, soms in een grote letter, soms in een tekstkader of kort bij een kleinere afbeelding of foto. De kijker/lezer krijgt zo een algemeen beeld over deze beschavingen. Door dezelfde onderwerpen bij elke beschaving te laten terugkomen, kan de kijker/lezer ook vergelijken. Ook hoe deze beschavingen nog hun invloed doen gelden in de huidige maatschappij komt aan bod.
Er wordt eveneens veel verwezen naar websites waar kinderen meer informatie kunnen vinden. Elke beschaving wordt nog eens afgesloten met een pagina ‘Op onderzoek’ waar verwezen wordt naar andere informatiebronnen, boeken, musea, films en dergelijke.
Boeiend kijk- en leesboek dat jonge kinderen heel wat informatie geeft over de Oudheid. Zeker de moeite waard.

Pol Van Damme - mei 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Philip Steele   

Uitgeverij
Bakermat   


Jaartal
2016

ISBN
9789059241626

Aantal pagina's
79

Prijs
€15,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Ancient Worlds

Vertaler(s)
Catalina Steenkoop