Reinaert de Vos

Coverafbeelding van: Reinaert de Vos

Trefwoord(en)
vossen
dieren
fabels
klassiekers
listen

Genre
luisterboek

Vanaf
10 jaar

Reinaert de Vos staat terecht. Maar listig als hij is, is het niet zo gemakkelijk om hem in de rechtszaal te krijgen bij koning Nobel en zijn vrouw Noblesse. Noch Bruin de beer noch Tibeert de kat slagen daarin. Grimbaert de das wel. Zij neemt de verdediging van Reinaert op zich. En uiteindelijk weet Reinaert zijn proces zo te keren dat hij de onschuld zelve is. En de anderen de daders van zoveel onheil…

Dit 14de ‘Heerlijk Hoorspel’ uit de stal van Het Geluidshuis klinkt weer loepzuiver en net als de vorige hoorspelen zit het vol humor, waardoor het doelpubliek heel breed is vanaf 10 jaar. Heerlijk om kinderen en volwassenen samen te horen schaterlachen met de slinkse avonturen van Reinaert en zijn kompanen. Een oud, middeleeuws epos annex dierenverhaal wordt hier een eigentijds kolderesk verhaal vol hilarische woord- en andere grappen.
De opname klinkt in alle details, dank zij de expressieve stemmen en de pittige geluiden, als een toneelstuk dat zich in je oren afspeelt. De betere Vlaamse acteurs zoals Warre Borgmans als verteller en Wouter Hendrickx, Filip Peeters, Barbara Sarafian, Ronny Mosuse, Gène Bervoets en vele anderen leenden hieraan hun stem. Zelfs Stan Van Samang als zichzelf werkte eraan mee. Zoals alle vorige uitgaven zit de cd in een kleurrijk prentenboek met daarin de hoogtepunten van het verhaal verbeeld in grappige tekeningen en voorzien van de liedjesteksten en andere summiere teksten.
Een mooie uitgave die er weer eens mag zijn. En die ons doet uitkijken naar het volgende ‘Geluidshuis-verhaal’.

Eric Vanthillo - maart 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Paul Wauters
Koen Brandt

Illustrator
Mark Borgions   

Uitgeverij
Het Geluidshuis   


Reeks
Heerlijk Hoorspel

Jaartal
2018

ISBN
9789079040520

Aantal pagina's
42

Prijs
€24,95


Aantal CD's
1

Duurtijd
01:19

Verteller
Warre Borgmans   

Componist
Koen Brandt