Rechtop met Obi en Odette

Coverafbeelding van: Rechtop met Obi en Odette

Trefwoord(en)
kinderrechten
ontwikkelingslanden

Genre
prentenboek

Vanaf
6 jaar

Op school vertelt de meester over kinderen in Afrika. Dat ze zouden moeten krijgen waar ze recht op hebben. Dat vindt Odette erg interessant, ze onthoudt alles wat de meester vertelt over kinderrechten en gebruikt dat wanneer het haar uitkomt. Zo wil ze een springkasteel op haar verjaardagsfeest want ze vindt dat ze daar recht op heeft. Of ze wil op de wip omdat ze daar recht op heeft. Ondertussen vertelt de meester op school over Obi, een jongen in Benin. Dat er in zijn dorp geen goede wc’s zijn. De hele klas is boos en wil iets organiseren voor het dorp van Obi. Ze plannen een schoolfeest en zorgen voor een mooie muurtekening van Obi.

Dit verhaal behandelt verschillende thema’s die mooi in elkaar verweven worden. De rechten van het kind worden verduidelijkt en tegelijk komt ook ontwikkelingshulp aan bod. Omdat de rechten van de kinderen daar nog niet in orde zijn, kunnen ze alle steun gebruiken. Maar ook hier blijft het erg belangrijk om de rechten van het kind niet uit het oog te verliezen. De tekst is duidelijk en vlot, de illustraties sluiten hier mooi bij aan. Odette is een vrolijk meisje dat zeer enthousiast reageert op het verhaal van de meester over kinderrechten. Haar opmerkingen over kinderrechten bij alledaagse gebeurtenissen verhoogt de herkenbaarheid.
Na het verhaal volgt nog een duidelijk overzicht van de kinderrechten.
Het boek kwam tot stand in samenwerking met Kinderrechtenschool en Plan België. Je kan gratis lessuggesties downloaden op www.bakermat.com.

Mik Ghys - april 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Kolet Janssen   
Emy Geyskens   

Illustrator
Jan Van Lierde   

Uitgeverij
Bakermat   


Reeks
Laten we praten over …

Jaartal
2017

ISBN
9789059243071

Aantal pagina's
26

Prijs
€13,99