Raar

aanrader Coverafbeelding van: Raar

Trefwoord(en)
dieren
spiegel
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Op een dag ligt er iets vreemds op de grond. Allerlei dieren komen kijken naar dit rare ding, tot de luiaard het rechtop zet, precies in het midden van het boek. Eén voor één komen dieren naar het ding kijken en het aanraken. Dat zorgt voor heel grappige beelden in het boek. Eerst verkennen de dieren het ding, maar na een poosje hebben ze door wat het doet en laten hun fantasie werken. Door zich op een bepaalde manier tegen het ding te plaatsen, veranderen ze zichzelf of creëren ze een nieuw dier. Tot het nijlpaard iets wil tonen en het ding breekt. Alles is weer gewoon. Of toch niet?

De auteur speelt hier prachtig met spiegelbeelden. Hij laat de dieren eerst de mogelijkheden van een spiegel ontdekken, om ze daarna te laten fantaseren. De dieren tonen hun creatieve kant door zich zodanig tegenover de spiegel te plaatsen, dat er iets grappigs of heel fantasierijks te zien is. Zo heeft de pauw plots handen en een grote mond. En de neushoorn lijkt wel een buitenaards wezen. Alleen voor de octopus valt het wat tegen, die verandert niet.
De illustraties zijn prachtig, paginagroot en indrukwekkend. Dat merk je al aan de uitnodigende cover. De mooie vormgeving sluit perfect aan bij het verhaal, waarbij de tekst elk dier even laat stilstaan bij het effect van de spiegel. Een schitterend boek rond een eenvoudig en herkenbaar gegeven. Iets wat na het voorlezen van het boek iedereen ertoe aanzet om zelf te gaan experimenteren met een spiegel. Een fantasievolle aanrader!

Mik Ghys - april 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Mark Janssen   

Illustrator
Mark Janssen   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2020

ISBN
9789047712046

Aantal pagina's
37

Prijs
€14,95