Puzzelen met de dieren van Fiep

Coverafbeelding van: Puzzelen met de dieren van Fiep

Trefwoord(en)
puzzelen
dieren

Genre
hobby

Vanaf
3 jaar

De dieren in het bos hebben het naar hun zin. Ook al zijn er heel wat die zich verstoppen voor de vos. De dieren op de boerderij hebben iets leuks bedacht: ze zijn boven op elkaar gaan staan. Zo’n gek gezicht. De dieren in het oerwoud zijn verrast. Waarom staan palmen en ijsschotsen door elkaar? Er zit een pinguïn in een boom en er vliegen vissen in het rond: zo raar. En de wilde dieren kijken ook raar op wanneer een chimpansee bovenop een olifant meerijdt.

Al deze dieren komen voor in 4 puzzels met tekeningen van Fiep Westendorp. Bij elke puzzel hoort een korte rijmende tekst, die kort iets vertelt over de dieren in de puzzel. Zo kan je voor of na het puzzelen even in de sfeer van de puzzel komen, op rijm nog wel. De eerste puzzel heeft 4 stukken, de volgende 8, die daarna 12 en de laatste 16. Zo wordt de beginnende puzzelaar telkens opnieuw uitgedaagd en verhoogt de moeilijkheidsgraad. De stevige kartonnen puzzelstukken zijn gemakkelijk te hanteren en onder de puzzel is de prent ook zichtbaar. Dat maakt het voor peuters duidelijker waar de stukjes naartoe moeten. Later kunnen de puzzels dan op een neutrale ondergrond gemaakt worden, wanneer het allemaal wat moeilijker mag zijn.
De heerlijke illustraties van Fiep Westendorp lenen zich uitstekend voor deze aantrekkelijke puzzels. Peuters zullen de guitige dieren met plezier weer in elkaar puzzelen.
Het puzzelboek bestaat uit stevig karton en wordt gepresenteerd in een harmonicavorm. Een aantrekkelijk speelboek voor beginnende puzzelaars en dierenliefhebbers.

Mik Ghys - juni 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Gioia Smid

Illustrator
Fiep Westendorp   

Uitgeverij
Volt   


Jaartal
2020

ISBN
9789021421582

Aantal pagina's
1

Prijs
€13,99