Puks pizza en pudding paleis

Coverafbeelding van: Puks pizza en pudding paleis

Trefwoord(en)
familie
koken
helpen
geldproblemen

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Puks ouders hebben een restaurant waar ze pizza en pudding serveren. Toch hebben ze niet veel klanten, want Puks moeder houdt van speciale combinaties. Zo maakt ze pizza met marsepein, of pudding met haring, drop en pepermunt. Alleen de gepensioneerde vrachtwagenchauffeur Samier komt elke dag eten. Op een dag krijgen Puks ouders van de bank te horen dat ze heel snel al hun rekeningen moeten betalen, anders zijn ze het restaurant kwijt. Toevallig is het daarna erg druk, maar Puk ontdekt dat een van de bezoekers de eigenaar is van de keten Freeks Friet. Die duikt daarna opnieuw op met iemand van de bank. Hij wil het restaurant kopen, maar dat willen Puks ouders niet. Nu moeten ze snel een oplossing vinden. Gelukkig wil Samier hen helpen. Die heeft een fantastisch idee, en het werkt nog ook.

Hoe jammer zou het zijn dat het kleine, gezellige restaurant van Puks ouders zou moeten verdwijnen? En dat er dan een zoveelste filiaal komt van een bekende frietketen? Dit verhaal werkt op het gevoel. En het toont ook hoe je moet blijven geloven dat alles goed komt, dat je hoop moet blijven hebben. En in dit geval ook een helper die voor een fantastische oplossing zorgt. Maar het beschrijft ook hoe Puks moeder moet leren om haar creativiteit wat in te tomen. Iets wat ze natuurlijk al veel eerder had moeten doen. De personages zijn zeer herkenbaar en ietwat karikaturaal beschreven. Zo wordt dit verhaal wat luchtiger en grappiger .
De tekst leest vlot en is qua lettertype aangepast aan lezers met dyslexie. Vooraan en achteraan in het boek vind je op enkele flappen wat kernwoorden uit het verhaal. Achteraan staan ook nog enkele tips om in de klas over dit boek te praten. En wat info over de makers van het boek.
Een vrolijk verhaal met een boodschap, aangepast aan lezers met dyslexie met AVI 7 / E5.

Mik Ghys - april 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Marte Jongbloed   

Illustrator
Heleen Brulot   

Uitgeverij
Zwijsen   


Reeks
Zoeklicht dyslexie

Jaartal
2020

ISBN
9789048737611

Aantal pagina's
54

Prijs
€12,99