Pudlenka – Of… Ik had een hond en een kat

Coverafbeelding van: Pudlenka – Of… Ik had een hond en een kat

Trefwoord(en)
huisdieren
honden
katten
samenleving

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

In 2019 verscheen ‘Dasja – oftewel het leven van een pup’ van de Tsjechische Karel Čapek, een fijne verrassing in het boekenlandschap. Een boek dat oorspronkelijk verscheen in het Tsjechisch in 1933.
In datzelfde jaar verscheen ook deze ‘Pudlenka – of… ik had een hond en een kat’ waarin de auteur uitgebreid verder vertelt over zijn huisdieren. Hij observeert hen nauwlettend en beschrijft hun gedragingen en vooral de wisselwerking tussen hen en hijzelf.
Zijn ‘onvermogen’ om de dieren te dwingen in een patroon of een rol en de onophoudelijke koppigheid of eigenzinnigheid van de dieren leveren staaltjes van sprankelende humor op. Zijn hond Minda, een airedaleterriër, het teefje Iris, een foxterriër, en de vele kleintjes waaronder Ben, Bijou en Bibi, zijn ervaringen op de hondententoonstellingen, maar ook over zijn katten. Acht hoofdstukken lang lees- en ontdekplezier vol gegrinnik van herkenbaarheid over al deze wonderlijkheden met dieren. Tot slot breit zijn vrouw er nog een hoofdstukje aan over de man zelf en zijn dieren, en specifiek over hem en zijn kat Pudlenka.
Een tijdloze klassieker in een knappe vormgeving met grappige, simplistische prenten van de auteur zelf en zijn broer Josef  Čapek.
Een heleboel origineel leesvoer, vooral voor dierenliefhebbers jong en oud.

Eric Vanthillo - februari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Karel Čapek

Illustrator
Karel Čapek
Josef Čapek

Uitgeverij
Voetnoot   


Jaartal
2021

ISBN
9789491738753

Aantal pagina's
154

Prijs
€21,00


Vertaald uit
Tsjechisch

Originele titel
Pudlenka, aneb měl jsem psa a kočku

Vertaler(s)
Edgar De Bruin