Prinses Stekelbees en het Stekelbeest

Coverafbeelding van: Prinses Stekelbees en het Stekelbeest

Trefwoord(en)
dieren
vriendschap
theater

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Spikkel zou graag meespelen in het toneelstuk waarin haar vriendje Spekkie een stoere ridder speelt die het monster Blubberoog verslaat. Maar dat mag niet van haar mama. Ze maakt dan maar mee veel jam van de bessen die haar ouders zijn gaan plukken. Dan gebeurt er een ongelukje met één van de spelers en wordt Spikkel gevraagd haar te vervangen. Dat doet ze met heel veel plezier. Hoe zit het echter met Blubberoog? Bestaat die enkel in het toneelstuk? Of ook in het echt?

Alweer een eenvoudig verhaaltje met de muis Spikkel en haar vriendje Spekkie, de rat. Deze keer is Spikkel eens niet ongehoorzaam, maar door een verhaaltje van haar oma loert er toch enig gevaar om de hoek. Een gevaar dat uiteraard door Spikkel en Spekkie zal bezworen worden.
Door de vele kleurrijke en grote illustraties, dikwijls paginagroot en enkele malen wel op een dubbele pagina, leest het verhaal heel erg vlot en wordt de tekst heel erg ondersteund. Daardoor kunnen ook minder makkelijk lezende kinderen geboeid blijven. De ruime bladspiegel en het grote lettertype dragen eveneens bij tot het makkelijk lezen.
Achteraan is traditiegetrouw een informatief deeltje bijgevoegd. Een stukje over bessen en het maken van jam. Ook over kikkers wordt enige uitleg gegeven.
Makkelijk, leuk, onderhoudend en (letterlijk) kleurrijk verhaal over deze twee vrienden.

Pol Van Damme - september 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Marc de Bel   

Illustrator
Frieda Van Raevels

Uitgeverij
Abimo   


Reeks
Spikkel en Spekkie

Jaartal
2015

ISBN
9789462343955

Aantal pagina's
63

Prijs
€12,50