Prinses Kevin

Coverafbeelding van: Prinses Kevin

Trefwoord(en)
verkleden
jezelf zijn
prinsessen
dromen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Kevin verkleedt zich liefst in een prinses. Superman, draken en cowboys zijn niet aan hem besteed. Het maakt hem niets uit wat de anderen van hem denken. Op school zoekt hij een prins. Want wat is een prinses nu zonder prins? Maar dat loopt niet van een leien dakje. Bij Julia, de draak, vindt hij gezelschap. Het optreden op school verloopt prima, maar die prinsessenschoenen knellen toch wel erg. En die make-up prikt in zijn ogen. De volgende keer kiest hij vast en zeker voor een ander personage…

Dit hilarische prentenboek gaat voluit voor de humor en de knappe boodschap van ‘Blijf jezelf’. Zonder twijfel toont Kevin zich van zijn beste kant. En is de omgeving daar niet altijd van gediend, het kan hem niets schelen. Het verhaal ontwikkelt zich gestaag en je identificeert jezelf moeiteloos met het hoofdpersonage. De humor houdt het geheel licht. Daar zorgt ook de tekst voor, een knappe vertaling van Tosca Menten. Deze laat zich lekker voorlezen en laat voldoende ruimte voor persoonlijke invulling. De kleurrijke prenten maken het geheel zo hilarisch. Zij balanceren perfect tussen realiteit en fantasie, tussen overdrijving en herkenbaarheid.
Een pareltje voor iedereen die wel eens iemand anders wil zijn. Maar even goed voor alle anderen. En ook voor volwassenen die zich zullen verkneukelen bij zoveel hilarisch plezier.

Eric Vanthillo - maart 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Michaël Escoffier   

Illustrator
Roland Garrigue   

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2019

ISBN
9789000370931

Aantal pagina's
30

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Princesse Kevin

Vertaler(s)
Tosca Menten