Prinses in problemen – M.A.G.I.E., deel 1

Coverafbeelding van: Prinses in problemen – M.A.G.I.E., deel 1

Trefwoord(en)
magie
prinsessen
vriendschap
pesten

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Kirstens vader werkt voor M.A.G.I.E., de Magische Alliantie voor Grote Internationale Ellendebestrijding. Voor Kirstens veiligheid heeft hij nooit veel verteld over zijn werk. Maar nu heeft hij plots een meisje meegebracht dat bij hen komt logeren omdat ze misschien in gevaar is. Het gaat om prinses Romina uit Marabel. Ze zal bij hen wonen als Kirstens nichtje Romy. Romy gedraagt zich als een echte prinses en heeft heel wat aanpassingsproblemen. Kirsten moet proberen om Romy uit de problemen te houden, en dat is niet gemakkelijk. Ondertussen wil Romy graag aanvoerster worden van haar voetbalclub. Daarvoor moet ze enkele opdrachten uitvoeren, wat niet eenvoudig is als ze ook nog Romy in het oog moet houden. En de pesterijen van Serafina Donker op school en daarbuiten raken haar ook meer dan ze wil toegeven. Het wordt een hectische periode.

Dit verhaal over Kirsten en Romy is het eerste deel van ene nieuwe reeks. De geslaagde mix van magie en vriendschap zorgt voor een boeiend en onderhoudend verhaal. De aanpassingsproblemen van Romy zorgen voor heel wat humor in het verhaal en de wanhoop van Kirsten is begrijpelijk. Want leg een prinses maar eens uit dat ze moet betalen voor ze een winkel verlaat, of dat je zelf je kleren moet kiezen voor je naar school gaat. Kirsten moet voortdurend op haar hoede zijn en dat neemt ze haar vader kwalijk. Maar ook al is ze eerst boos op Romy, en op haar vader, toch groeit er een vriendschap tussen de twee meisjes. Een vriendschap die waarschijnlijk nog erg belangrijk zal zijn in hun volgende avonturen.
Het verhaal leest vlot en biedt naast de grappige momenten en de magie ook hedendaagse problemen, zoals het missen van familie en gepest worden. Toch leert Kirsten dankzij Romy meer opkomen voor zichzelf. Dat helpt haar ook bij haar favoriete hobby: voetbal.
De personages zijn goed gekozen en worden raak getypeerd. Een kleine illustratie bij het begin van elk hoofdstuk benadrukt een detail uit dat hoofdstuk.
Een boeiend verhaal over prinsessen, magie en voetbal.

Mik Ghys - februari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Tanja Voosen

Illustrator
Clara Vath   

Uitgeverij
Van Holkema & Warendorf   


Reeks
M.A.G.I.E.

Jaartal
2022

ISBN
9789000381968

Aantal pagina's
208

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Duits

Originele titel
M.A.G.I.K. Die Prinzessin ist los

Vertaler(s)
Pieter Streutker