Prinses Arabella is jarig (vertelplaten)

Coverafbeelding van: Prinses Arabella is jarig (vertelplaten)

Trefwoord(en)
kamishibai
jarig
prinsessen

Genre
vertelplaten

Vanaf
3 jaar

Prinses Arabella is jarig verscheen in 2006 als prentenboek. Het werd nu uitgegeven als set vertelplaten voor de kamishibai. De kamishibai, een van oorsprong Japans verteltheater, kent de laatste tijd een herwaardering. Verschillende uitgevers springen mee op deze kar en geven nu ook tal van mooie prentenboeken uit als vertelplaten. Deze kunnen in het houten theatertje geschoven worden en al vertellend verschoven worden. Het publiek nestelt zich voor het theatertje en de verteller kan de tekst lezen op de achterkant van de vertelplaten.

Prinses Arabella wil een olifant voor haar verjaardag. En prinsesjes wil is wet, dus een stel lakeien wordt erop uit gestuurd om een olifant te vangen. Prinses Arabella is in de wolken met haar cadeau, maar haar cadeau huilt zonder ophouden. Ze brengt de olifant terug en wat blijkt? Nu is zij het cadeau voor de kleine olifant, die jarig is en heel erg graag een prinsesje voor zijn verjaardag wilde hebben…
Leuk en erg toegankelijk verhaal. Op deze stevige kartonnen vertelplaten kunnen de tekeningen ten volle bewonderd worden.

Inge Umans - juni 2010

Zoek op bib.be

Auteur
Mylo Freeman   

Illustrator
Mylo Freeman   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2010

ISBN
9789058386205

Aantal pagina's
13

Prijs
€26,95