Potjespret

Coverafbeelding van: Potjespret

Trefwoord(en)
potje
zindelijkheid
kartonboek

Genre
babyboek

Vanaf
1 jaar

Beer Ted heeft een potje gekregen. Hij mag ook een grote-beren-broek aandoen en twijfelt tussen verschillende kleuren en tekeningen. Sommige potjes zijn groot, sommige zijn klein. Ted vindt ze allemaal mooi! Hij vindt het natuurlijk spannend om op het potje te gaan. Eenhoorn stelt hem gerust, die heeft het al veel gedaan. Wanneer Ted in het potje heeft gepoept, mag alles in de wc doorgespoeld worden. Daarna mag hij niet vergeten om zijn handen te wassen.

Deze potjestraining zorgt voor verrassingen. Je kan flapjes uittrekken of openflappen en draaien aan een wieltje om door te spoelen. Door de stevige kartonnen bladzijden werken de flapjes en het wieltje goed mee. Het wieltje om door te spoelen maakt veel indruk, je ziet de drolletjes verdwijnen in een grote draaikolk, telkens opnieuw. De laatste 2 bladzijden tonen een ruime variatie van poep, waarbij achter het flapje verklapt wordt wie de maker was. De koude poep is van de pinguïn, de stuiterpoep van de kangoeroe en de piepkleine poep van de mier. Glinsterpoep komt natuurlijk van een elfje en giga-poep…van een monster.  Deze vrolijke pagina’s geven een mooie aanzet om zelf verder te fantaseren.
Vrolijke illustraties nodigen uit om het boekje vast te nemen en zelf te kijken en te laten bewegen. De voorlezer kan met de rijmende tekst alles nog even verduidelijken, moest dat nodig zijn.
Een vrolijk en speels boekje dat kan helpen bij de potjestraining.

Mik Ghys - juli 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Mara van der Meer
Alice-May Bermingham
Natalia Boileau
Amy Oliver

Illustrator
Damien Barlow
Lisa Barlow

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2021

ISBN
9789048318575

Aantal pagina's
8

Prijs
€12,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Potty Fun!

Vertaler(s)
Ellen Hosmar
Vitataal