Podkin Eenoor

Coverafbeelding van: Podkin Eenoor

Trefwoord(en)
avontuur
konijnen

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Het is midwinternacht. In de konijnenburcht van Doornwoud wordt het Bramenfeest gevierd. Een rondtrekkende bard vertelt de jonge konijntjes het échte verhaal over Podkin Eenoor. Podkin is een mythisch konijn dat, al naar gelang het verhaal, zijn oor op de meest heldhaftige manier verloren heeft in zijn strijd tegen de gevreesde Goroms. De kleine konijntjes luisteren ademloos naar het verhaal van de bard.

Dit is een bijzonder onderhoudend dierenverhaal waarin de geschiedenis van Podkin wordt verteld. Door een verhalen-vertellende bard de gebeurtenissen te laten vertellen, krijgt de auteur de kans om pauzes in te lassen of de kleine konijntjes te laten reageren op de avonturen van Podkin. En tegelijkertijd krijgt de lezer eveneens te weten hoe de vork in de steel zit, hoe de konijngemeenschappen ontstaan zijn, hoe ze leven en hoe de verschillende gemeenschappen tegenover elkaar staan. Ook komt de lezer te weten hoe de gevreesde Goroms er zijn gekomen en dat er oude als kluizenaar levende konijnen zijn die bijzondere krachten bezitten. De konijnen lijken in hun handelingen en gedragingen heel erg op mensen, maar die zijn in deze konijnenwereld niet aanwezig.
Het verhaal leest heel erg vlot en de gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op. Het verhaal is ook erg geschikt om in een groep voor te lezen. De luisteraars zullen, net als de kleine konijntjes, erg aandachtig blijven luisteren.
Beslist de moeite waard!

Pol Van Damme - april 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Kieran Larwood   

Illustrator
David Wyatt   

Uitgeverij
Gottmer   


Reeks
Podkin Eenoor

Jaartal
2017

ISBN
9789025766283

Aantal pagina's
258

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Podkin One-Ear

Vertaler(s)
Sofia Engelsman