Plunderen, paintballen en losgeslagen zebra’s – Robin Hood, deel 2

Coverafbeelding van: Plunderen, paintballen en losgeslagen zebra’s – Robin Hood, deel 2

Trefwoord(en)
opstand
avontuur
vriendschap
verzet

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Robin woont nog steeds in het Sherwoodbos. De crimineel Gisborne heeft een prijs op Robins hoofd gezet en dus doen zijn vrienden er alles aan om hem van gevaar weg te houden. Maar Robin kan niet stilzitten en gaat onbesuisd in op een voorstel van de broer van Marion. Maar die actie verloopt helemaal niet zoals gepland en Robin komt er niet zonder kleerscheuren uit. Hij wil de computers van Kasteel Sherwood hacken, maar daarvoor moet hij in het kasteel geraken. En daar treft men voorbereidingen voor een spectaculaire jachtpartij.

Dit is het tweede avontuur over een moderne Robin Hood, een jongen van twaalf met een groot talent in boogschieten en een kei met computers.
De setting van het verhaal en de verschillende personages zijn gekend van het eerste avontuur. Dit verhaal gaat verder waar het eerste eindigde. Al kan dit verhaal ook apart gelezen worden. Sommige dingen zullen dan mogelijk niet helemaal duidelijk zijn.
Net als in het eerste deel wordt het verhaal door de auteur verteld,  afwisselend vanuit het standpunt van Robin en van zijn broer Little John. Zo weet de lezer meer dan de afzonderlijke personages.
Het avontuur overheerst en de lezer wordt geboeid gehouden door de snel op elkaar volgende gebeurtenissen.
Goed voor een hele tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - april 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Robert Muchamore   

Uitgeverij
Billy Bones   


Reeks
Robin Hood

Jaartal
2021

ISBN
9789463850698

Aantal pagina's
272

Prijs
€18,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Robin Hood – Piracy, Paintballs & Zebras

Vertaler(s)
Pim Lammers