Pleistermeisje

Pepita, het pleistermeisje, woonde op een eiland in de Stille Oceaan met vele dieren die ze voorzag van pleisters bij mogelijke ongevallen. Zoals de flamingo die in een stekel trapte, of de leguaan die een ananas op zijn kop kreeg, apen die uit de boom vielen, de kwal die weer eens onder de voet gelopen werd, enzovoort. Het leven ging zo zijn prettige gangetje daar op het eiland. Tot een vreemd beest aan kwam gespoeld. Een groot beest dat onophoudelijk huilde. Geen pleister kon hem troosten. Het leven op het eiland was als nooit tevoren…

Dit heerlijke verhaal vol fantasie en met een fijne humor, lees je met aanstekelijk plezier. De gebeurtenissen grenzen aan het absurdisme en toch neem je alles voor waar aan. Dank zij de vlotte schrijfstijl van Bette Westera. Met korte zinnetjes in een prettig ritme sleept zij haar toehoorders mee naar een deugddoend einde. En daarna keer je zeker terug naar het begin. Want van dit soort verhalen krijg je niet snel genoeg.
Barbara de Wolf voorziet het verhaal in haar gekende stijl van de nodige kleurrijke beelden. Zij schildert, tekent, knipt en plakt fascinerende composities vol te ontdekken details die je aandacht vasthouden en je verbeelding prikkelen. Een heerlijke overvloed waar je niet snel op uitgekeken raakt.
Steef Liefting zorgt voor de gepaste vormgeving die het geheel optilt en zich presenteert als een prentenboek dat je niet mag missen. (en gelijk heeft hij…)

Eric Vanthillo - november 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Bette Westera   

Illustrator
Barbara de Wolf   

Uitgeverij
Samsara   


Jaartal
2021

ISBN
9789493228030

Aantal pagina's
40

Prijs
€13,90